'Ömer Asaf' Bebek Ilk Dogum Gününü 4 Yil Sonra Kutlayacak

'Ömer Asaf' Bebek Ilk Dogum Gününü 4 Yil Sonra Kutlayacak

Subat ayinin 29 gün olmasi 4 yilda bir yasanirken, bugün Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde dünyaya gelen Ömer Asaf bebek de ilk dogum gününü 4 yil sonra kutlayacak. Anne Elif Lütfüoglu, “Sürpriz oldu, bugünün tarihini hiç beklemiyorduk. Dedim sikayim kendimi 2 gün önce veya sonra olsun ama dünden yatisimiz oldu. Bebegimiz sabirsiz çikti. 4 senede bir çocugumun dogum gününü kutlamak biraz degisik olacak. Bakalim, artik ya bir gün önceden ya bir gün sonradan kutlamayi düsünüyoruz" dedi.

Dünya’nin Günes çevresindeki bir turunun yaklasik 365 gün 6 saat sürmesi sebebiyle her yilsonunda artan 6 saatlik süreyi bir tam güne çevirmek için subat ayi 4 yilda bir 29 gün oluyor. Birçok vatandas her yil dogum gününü kutlamayi heyecanla beklerken, 29 Subat tarihinde dünyaya gelenler dogum günlerini 4 yilda bir kutluyor. Bugün Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde sabah saatlerinde dünyaya gelen 3 kilo 900 gram agirliginda ve 55 santimetre uzunlugundaki Ömer Asaf da ilk dogum gününü 4 yil sonra kutlayacak.

“Bebegimizin de, annemizin de saglik durumu gayet iyi”

Basarili bir dogum süreci oldugunu belirten Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Bölümü’nden Op. Dr. Fatma Saglam Karaoglan, “Bebegimiz 39 haftalik, 29 Subat’in nadir bebeklerinden. Gebelik sürecimizi de burada takip ettik. 55 santim, 3 kilo 960 gram dogdu. 4 yilda bir dogum gününü kutlayacaklar. Bebegimizin de, annemizin de saglik durumu gayet iyi. Dogum sürecimiz de gayet güzel ilerledi. Biraz daha takip edip daha sonrasinda taburculuklarini planlayacagiz. Ömer Asaf bebek ve tüm 29 Subat’ta dogan bebeklerimizin umarim nice mutlu yillari olur, saglikla büyüsünler” dedi.



“Sikayim kendimi 1 gün önce veya sonra olsun dedim bebegimiz sabirsiz çikti”

Bebeginin 29 Subat’ta dünyaya gelmesinin kendilerini de sasirttigini söyleyen 26 yasindaki anne Elif Lütfüoglu, “Beklemiyorduk, aslinda daha doguma vardi. Bizim için de sürpriz oldu. Erken olmasi da iyi oldu aslinda bugünün tarihini hiç beklemiyorduk. Dedim sikayim kendimi 2 gün önce veya sonra olsun ama dünden yatisimiz oldu. Bebegimiz sabirsiz çikti, bugün dünyaya geldi. 4 senede bir çocugumun dogum gününü kutlamak biraz degisik olacak. Bakalim artik ya bir gün önceden ya bir gün sonradan kutlamayi düsünüyoruz. Artik o da büyüyünce bize sorar ‘Benim gerçek dogum günüm neden 4 yilda bir oldu?’ diye. 4 yilda bir olmasi biraz babaannemize yaradi. Yine de kurtulamaz, mecbur o dogum günü kutlanacak. 3’üncü çocugum, tekrardan anne oldum, mutluyum” ifadelerini kullandi.

“Kendi aramizda 28’inde veya 1 Mart’ta kutlayabiliriz”

3’üncü çocuklarini kucaklarina aldiklari için mutlu olduklarini söyleyen baba Ümit Lütfüoglu ise, “Normalde 10 Mart’a dogru bekliyorduk, bizim çocuk biraz aceleci davraninca erken geldi. 4 senede bir denk geliyor, onun da kismetinde bu varmis, iyi ki de geldi. Bizim için fark etmez, yeter ki saglikli, mutlu, huzurlu olsun. Biz tarihini kendi aramizda 28’inde, 1 Mart’ta kutlayabiliriz. Ilk çocuk diye bu ayri diyemiyorsun, ikinci çocugum 15 gün yogun bakimda kaldi. Bu çocugumda çok sükür bir sey yok, mutluyuz. Kardesleri yine yakamiza yapisir, mecbur dogum gününü kutlayacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile