Ömer Çelik Açiklamasi 'AK Parti Laik Devlet Düzenini Savunmaktadir'

Ömer Çelik Açiklamasi 'AK Parti Laik Devlet Düzenini Savunmaktadir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Laiklik prensibi sadece bir düzenleme olarak degil, ayni zamanda da bir toplumsal baris ilkesi olarak anayasadaki yerini koruyacaktir. AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadir” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baskanliginda yapilan AK Parti MKYK ve MYK toplantilari sonrasinda açiklama yapan Sözcü Ömer Çelik, gazetecilerin gündeme iliskin sorularina cevap verdi.

“AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadir”

Yeni anayasa çalismalarina iliskin konusan Ömer Çelik, “Parti olarak herhangi bir sekilde, laiklik prensibi konusunda odaklanildigi için söylüyorum, laiklik prensibi sadece bir düzenleme olarak degil, ayni zamanda da bir toplumsal baris ilkesi olarak anayasadaki yerini koruyacaktir. AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadir. Demokrasi ile laiklik arasindaki iliskinin gerçek prensiplere dayanan dengeli bir iliski olmasi gerektigini partimizin kurulusundan beri ortaya koyduk. Geçmiste laiklik adi altinda demokrasiyi bogan, vatandasimizin degerlerine saldiran, vatandaslarimiz üzerinde bir mengene olusturan, insanlarin hak ve hürriyetlerden faydalanmasini engelleyen bir laikçilik anlayisi üretilmistir. Bunun da laiklikle ilgili yoktur. Bu da laikligin bir istismariydi. Türkiye’de demokrasiyi sakatlamak için, vesayete alan açmak için uydurulmus ama maalesef Türkiye’ye çok karanlik günleri yasatmis uygulamalarin bir ideolojik referansiydi. Bu laikçilik seklindeki kati uygulamalara da karsi oldugumuzu ifade ettik. Laik devlet prensibini güçlü bir sekilde savunuyoruz” diye konustu.



“Temsilciler Meclisi’nde kabul görmüs olmasi son derece sakincalidir”

ABD Temsilciler Meclisinin, Ülkü Ocaklarinin bir terör örgütü olup olmadiginin arastirilmasini da öngören 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasinin kabul etmesinin hatirlatilmasi üzerine Ömer Çelik, “Dünyanin çesitli yerlerinde, bir ara Fransa’da da oldu, Ülkü Ocaklari basligi adi altinda vatandaslarimizin hedef gösterildigi açiklimalar ya da yasal girisimler görüyoruz. Genelde bu propagandanin arkasinda Ermeni diasporasinin lobilerini, son zamanlarda da FETÖ terör örgütünün bir takim girisimleri oldugunu degerlendiriyoruz. Bu tip açiklamalari esefle karsiliyoruz. Amerika’da Temsilciler Meclisi’nde kabul görmüs olmasi son derece sakincalidir. Bu tip yaklasimlar Amerikan demokrasisine zarar verir. Terör kavraminin bu derece sulandirilmasi bu konudaki prensibi bir zaafa ugratir. Vatandaslarimizin bu sekilde hedef gösterilmesini kabul etmeyiz. Bu konu ile ilgili devlet nezdinde girisimler yapiliyor” seklinde konustu.

PKK-PYD terör örgütüne verilen destekleri hatirlatan Çelik, bu söylemleri üretenlerin, aynayi öncelikle kendilerine tutmalarinda fayda oldugunu söyledi.



“Ögrencilerin konforu her zaman gündemimizde oldu”

Yüksekögretim ögrencilerinin yurtlarda yer bulamadiklarina iliskin son günlerde ortaya atilan iddialarin sorulmasi üzerine Ömer Çelik, “Bu bizim iktidara geldigimiz günden beri ögrencilerin konforu her zaman gündemimizde oldu. Cumhurbaskanimiz bu konularda yapilan çalismalar anlatildigi zaman ögrenci odalarinda kaç kisinin kaldigiyla dahi çok yakindan ilgilenmektedir. Yurtlara basvuru sayisi bu sene iki kat artti. ‘Yurt yapilmadi’ gibi bir propaganda malum partiler tarafindan baslatildi. AK Parti iktidara geldiginde 75 ilde 190 yurt vardi, yurtlarin kapasitesi 182 bin civarindaydi. Bugün de 81 ilde 778 yurt sayisi var, kapasite 730 bin 261 yatak kapasitene ulasmistir. Bir de özel sektörü tesvik ediyoruz. Bu tesvik mekanizmasiyla birlikte ortaya çikan rakam da eklendigi zaman bir milyon 32 bine ulasti” ifadelerini kullandi.

Çelik, ögrenci sayisinin her sene arttigini, yeni ihtiyaçlarin ortaya çiktigini belirterek, bu sene bu tablo ortaya çiktigi zaman hemen açiklama yapilarak bütün belediyelerin yurt imkani olmayan ögrencilere ulasilmasi için talimatlandirildigini kaydetti.



“Bu alan zannettigimiz kadar güvenli bir alan degil, bir gecede çökebilir”

Televizyonlarin gündüz kusaklarinda yapilan yayinlarin toplumsal degerlere aykiri oldugu yönünde gelen elestiriler ve sosyal medya düzenlemesinin televizyonlari da kapsayip kapsamayacagi konusunun sorulmasi üzerine Ömer Çelik, “Burada da RTÜK çerçevesinde bir degerlendirme sürekli yapiliyor. RTÜK aldigi kararlarda yaklasimlarinin ne oldugunu açikliyor. Bizim degerlendirme yapmamiz dogru degil. Partimize vatandaslarimizin talepleri geldiginde bunu ilgili kurumlara iletiyoruz. Bahsedilen konulardaki degerlendirmeler ve elestirilerle ilgili olarak kendi içimizde bir çalisma yapiyoruz, toplumda neler destekleniyor, neler talep ediliyor, bu zaten öteden beri sicak bir gündemdir. Sosyal medya meselesi ayri bir mesele. Dün gece de gördük bazi sosyal medya organlari çöktü. Bu tabi iki yönlü etkileyen bir sey. Bu bir yandan hayati kolaylastiriyor, bir yandan da bagimlilik yapiyor. Bununla ilgili bir sürü teori ortaya çikti. Nihayetinde Instagram ve Facebook’ta baslarina ne geldigini Twetter’dan duyurabildiler. Es zamanli olarak su da görüldü, bu alan zannettigimiz kadar güvenli bir alan degil, bir gecede çökebilir” açiklamasinda bulundu.

Veri güvenligi konusunda sorunlar yasandigini da belirten Çelik, buna iliskin ciddi sekilde kafa yorduklarini belirtti.

Çelik, “Verilerimiz o kadar güvenli bir alanda degil. Bu sosyal medya mecralari bir anda elimizden gidebilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile