Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'kan' cevabı

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'kan' cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten cevap geldi.

Kameraların karşısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun skandal açıklaması için 'Sayın Kılıçdaroğlu içinde 'kan' geçen bir cümle kurdu. Bu cümlenin ana muhalefet partisinin genel başkanının ağzından çıkması vahimdir. Darbe hukunun değiştirilmesiyle ilgili yürüttüğümüz bir tasarı var. Anayasa'nın değişmesi demek darbe hukukunun değişmesi demek. Nefesinin yetiyorsa önerilerinizi dinleyelim. Bunun yerine klasik bir CHP gibi her zaman yaptıkları gibi sistem tartışmasını rejim tartışmasına çevirmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin böyle bir düşüncesi yok' dedi.

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'kan' cevabı

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in sözlerinden satırbaşları şöyle:


Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Hiç kimse kendi kendine bir gruplaşma yaparak, AK Parti'nin onayını almadan bir takım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz.

Kimsenin AK Parti'nin genel başkanını ve Başbakan'ı tahkir etmeye hakkı yoktur. AK Parti kadroları bu kimselerin karşısındadır.

Birilerinin çıkıp da bizim değerlerimizi bu şekilde yıpratmaya hiçbir şekilde hakkı yoktur. Hiç kimsenin, bir kısım kulis haberlerine dayanarak AK Parti'nin değerlerini yıpratma hakkı yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza saldıran hesapların hiçbir şekilde kıymeti yoktur. Biz kendi değerlerimizi bir takım odakların yıpratmasına asla müsade etmeyiz.

Bu yaklaşımlarda bulunanları bir kere daha kınıyoruz.

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'kan' cevabı

'DÜŞÜK PROFİL' POLEMİĞİ

Bir profil tartışması yaşanıyor. Herhangi bir şekilde bu tarışmayı yapmaya gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin yüksek profilli olması icap eder. Düşük profil diye bir şey söz konusu olamaz.

AK Parti'nin makamları da, o makamların icap ettirdiği en yüksek profiller aranarak dolduruluyor.

AK Parti kogresinin sloganı, 'Kutlu yürüyüşe devam' olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile