OMÜ'lü Tiyatrocular Kirsalda

OMÜ'lü Tiyatrocular Kirsalda

Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tiyatro Toplulugu (OMÜTIT) 33. yilini sahnede kutlamaya hazirlanirken, çocuklari tiyatro ile bulusturmaya da devam ediyor.

OMÜTIT Çocuk Oyunlari Ekibi, Samsun’un ilçelerine adeta çikarma yaparak, ilkokul çagindaki çocuklari tiyatro ile bulusturuyor. Samsun’da gerçeklestirdikleri kapsamli etkinlikler ile özellikle yeni neslin tiyatro sevgisiyle büyümesini hedefleyen Ondokuz Mayis Üniversitesi Tiyatro Toplulugu, kurulusunun 33. yilinda özellikle kirsal mahalle okullarina yönelik çalismalar gerçeklestiriyor.

Samsun’un ilçelerine giderek, buralarda bulunan basta kirsal mahalle okullari olmak üzere, ögrencilerle bulusan OMÜTIT’li gençler, Salipazari’nda Muslubey Ilkokulu, Avut Ilkokulu, Yaycilar Sehit Ahmet Sari Ilkokulu’nda sonra da, Gökçeli 15 Temmuz Sehitler Meydani’nda festival tadinda tiyatro oyunlari sahneledi. Yüzlerce çocukla bulusan OMÜ’lü tiyatrocu gençler, gördükleri ilgi karsisinda memnun olduklarini belirtirken, oyunlari izleyen çocuklar da keyifli vakit geçirdi.

Topluluk olarak, çocuklarin tiyatro sevgisiyle yetismesini son derece önemsediklerini söyleyen OMÜTIT Baskani Fevzi Koç, “33 yillik köklü bir tarihe sahip olan toplulugumuz, Türkiye’nin araliksiz en uzun tiyatro festivali olma unvanini tasiyan ‘OMÜTIT Ulusal Tiyatro Festivali’ bu yil 26. kez gerçeklestirmeye hazirlaniyor. Bizim önceligimiz, yeni neslin tiyatro sevgisiyle yetismesi. Bu anlamda gerçeklestirdigimiz etkinliklerle, daha çok çocuga ulasmayi hedefliyoruz. Özellikle köy okullarinda egitim hayatlarini sürdüren çocuklarin, tiyatro ile tanismasi bizim için son derece önemli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile