OMÜ Minibüsçüler Kooperatifi'nden 'Valiz Ücreti' Açiklamasi

OMÜ Minibüsçüler Kooperatifi'nden 'Valiz Ücreti' Açiklamasi

Bir dolmusçunun ögrencilerden ‘valiz için ayri ücret talep ettigi’ iddiasiyla ilgili açiklama yapan Ondokuz Mayis Üniversitesi Minibüsçüler Kooperatifi Baskani Tarkan Demirci, ögrencilerden valiz parasi almadiklarini, valizle kapattiklari koltugun ücretini talep ettiklerini söyledi.

Samsun’da üniversite hattinda çalisan bir dolmus soförünün, dolmusa valizle binmek isteyen ögrencilerden ücret talep etmesi, ögrenciler tarafindan cep telefonu kamerasi ile görüntülendi. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarinda kalan ögrencilerin depremzedeler için yurtlarindan ayrilarak memleketlerine döndügü sirada çekilerek sosyal medyada paylasilan görüntü tepkilere yol açti.

"Firsatçilik diye görünüyor ama inanin öyle bir durum yok"

Ondokuz Mayis Üniversitesi Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri ise bir araya gelerek açiklama yapti. Minibüsçüler adina konusan Kooperatif Baskani Demirci, "Araçlarimizda depremzedelerden ve ögrenci arkadaslardan valizleri için para aldigimiz yönünde karalama kampanyasi ve firsatçi durumuna düsürme gibi olaylar ile karsi karsiya kaldik. Böyle zor bir süreçte bizim afetzedelerimizden, ögrenci arkadaslarimizdan valizleri için kesinlikle ücret talebi söz konusu degildir. Bizim buradaki en büyük sikintimiz ögrenci arkadaslar yanlarinda 4-5 valizle geldiklerinde yolcu koltuklarini kapatmak zorunda kaliyoruz. 14 kisilik olan bir araçta 4 kisilik kapasitesi kapattiktan sonra mecburen kapattigimiz koltugun ücretini talep etmek zorunda kaliyoruz. Bununla ilgili olarak da Samsun Ulasim Dairesi’nin kent toplu tasimada belirli bir yönergeleri vardir. 9. maddenin 6. bendinde açik açik göstermektedir. Burada bir firsatçilik diye görünüyor ama inanin öyle bir durum yok. Bu sekilde lanse edilmesi bizleri üzdü. Video olayinin yasandigi gün aracimiz otogardan hareket edip, Atakum istikametine gelen ve içinde afetzede veya ögrenci bulundurmayan bir araçtir. Gizli kamerayla çekim yapiliyor ve magduriyet olusturuyor. Ama bu durum sorgulama yapilmadan bizi farkli yerlere çekiyor" dedi.



"Böyle bir günde ögrencilerden para talep ettigi için sikayetçi oldum"

Görüntüyü çeken ögrenci Furkan Canbolat ise “Minibüse bindigimde dolmus soförü valiz için ekstra ücret talep etti. Bir Samsunlu olarak bu durumu garipsedim. Sebebini merak ederek sordugumda ücretlendirmeyi kendisinin baslattigini söyledi ve gayet hakliymis gibi sikayet edebilecegimizi ifade etti.

Ben de böyle bir günde ögrencilerden valiz parasi talep ettigi için sikayetçi oldum. Valizlerin kapladiklari koltuklardan para aldiklarini söylediler fakat böylesine dolmus bir minibüste 2 tane valizin doldurdugu koltugun parasi düsünülmemelidir. Zaten bu minibüs çok doluydu" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile