OMÜ'nün Akreditasyon Basarisi Açiklamasi 25 Program Akredite Oldu

OMÜ'nün Akreditasyon Basarisi Açiklamasi 25 Program Akredite Oldu

Arastirma üniversitesi adayi Ondokuz Mayis Üniversitesinde (OMÜ) 25 program akredite oldu, 3 program da bu hedefe odaklandi.

Arastirma Üniversitesi kulvarinda yer almak için kalite odakli çalismalarini yogunlastiran ve bu dogrultuda mevcut potansiyelini harekete geçiren Ondokuz Mayis Üniversitesinde toplamda 25 program akreditasyon sürecini basariyla tamamlarken 3 program için akreditasyon süreci devam ediyor. Türkiye’nin köklü ve önemli üniversitelerinden biri olarak kalite standartlarina ulasmak için uzun soluklu revizyona gidip bu kapsamda dikkat çekici bir asama kaydeden OMÜ’de temel hedef, kalite güvencesini ve verimliligi sürdürülebilir ve kalici hâle getirmek.

Rektör Ünal: “OMÜ, girisimci ve yenilikçi yüzü ile AR-GE potansiyelini göstermeye basladi”

OMÜ’nün kalite odakli çalismalarindan sonuç alindigina ve bunun ilgili kurullar tarafindan belgelendirildigine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Hepimizin bildigi üzere akreditasyon ve kalite süreci, hiç bitmeyen bir yolculuk ve dinamik bir yapiya sahip. Üniversitemiz de kalite odakli ve arastirma gelistirme öncelikli çalismalarinda çok önemli mesafeler aldi. Zira performans göstergeleri de bu gelisimi ve ilerlemeyi teyit ediyor. Kisacasi OMÜ, girisimci ve yenilikçi yüzü ile AR-GE potansiyelini göstermeye basladi.

Temel hedefimiz, tüm birimlerde beklenen standartlari yakalayarak egitim-ögretimin niteligini en üst noktaya tasimak. Bu noktada gecemizi gündüzümüze katarak çalismaya devam edecegiz" dedi.



“OMÜ mezunu olmakla övünç duyan, yetkin ve nitelikli bireyler yetistirmek, öncelikli amaçlarimiz arasinda”

OMÜ’deki egitim faaliyetlerinin kalitesinin tescillenmesi adina akreditasyon ve kalite süreçlerini fazlasiyla önemsediklerini ve benimsediklerini vurgulayan Rektör Ünal, devaminda sunlari söyledi:

“Günümüzde bilgi, teknoloji, dijitalizasyon ve iletisimde yasanan yeni ve hizli gelismeler yüksekögretimdeki rekabeti ve yarisi da hizlandirdi. OMÜ olarak bu yarisin gerisinde kalmamak için rekabet gücümüzü ve direncimizi diri tutmak zorundayiz. Küresellesmis bir dünyada her alanda oldugu gibi yüksekögretimde de kalite standartlarini yakalamak ve bunlari istikrarli bir biçimde korumak kaçinilmaz oldu. Dolayisiyla OMÜ’deki egitim-ögretim faaliyetlerinin kalite çitasini belli bir standardin üzerine çikararak OMÜ mezunu olmakla övünç duyan, yetkin ve nitelikli bireyler yetistirmek, öncelikli amaçlarimiz arasinda. Söz konusu programlarimizin yetkili dernek ve kurullarca akredite edilmesi, sunulan egitim ve hizmetin kalitesinin onaylanmasi anlamina geliyor. Bu baglamda Üniversitemizin daha iyiye gitmesi ve gelecege saglam adimlarla yürümesi için çalisan, gayret eden ve fedakârlik gösteren herkese sükranlarimi sunuyorum, iyi ki varlar.”

Akredite olan lisans programlar

Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: 8 (Arkeoloji, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Cografya, Tarih, Türk Dili ve Edebiyati).

Fen Fakültesi: 6 (Biyoloji, Matematik, Istatistik, Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji, Genetik).

Egitim Fakültesi: 4 (Ilkögretim Matematik Ögretmenligi, Fen Bilgisi Ögretmenligi, Ingilizce Ögretmenligi, Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik).

Saglik Bilimleri Fakültesi: 2 (Hemsirelik, Besleme ve Diyetetik).

Tip Fakültesi: 1 (Tip-Ingilizce).

Dis Hekimligi Fakültesi: 1 (Dis Hekimligi).

Veteriner Fakültesi: 1 (Veteriner Hekimligi).

Akredite edilen birimler

Karadeniz Ileri Teknoloji Arastirma ve Uygulama Merkezi: 2

Basvuru ve degerlendirme süreci devam lisans programlar

Ilahiyat Fakültesi: 1 (Ilahiyat).

Turizm Fakültesi: 1 (Turizm Isletmeciligi).

Tip Fakültesi: 1 (Tip).

OMÜ’deki lisans programlari ve birimlerin akreditasyon sürecini ve izlemini yapan dernekler: Dis Hekimligi Egitimi Programlari Akreditasyon Dernegi (DEPAD), Ögretmenlik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (EPDAD), Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK), Hemsirelik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (HEPDAK), Saglik Bilimleri Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (SABAK), Tip Egitimi Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (TEPDAD), Veteriner Hekimligi Egitim Kurumlari ve Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (VEDEK), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Ilahiyat Akreditasyon Ajansi (IAA), Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MÜDEK), Turizm Egitimi Degerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK ).
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile