OMÜ'nün 'Üniversite-Sanayi Is Birligi Projesi' Kabul Edildi

OMÜ'nün 'Üniversite-Sanayi Is Birligi Projesi' Kabul Edildi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisligi ögretim üyesi ve Bölüm Baskani Prof. Dr. Engin Burgaz’in yürütücüsü oldugu ve Türk Havacilik Uzay Sanayii A.S. (TUSAS) ile birlikte gelistirilen ’Üniversite-Sanayi Is Birligi Projesi’ kabul edildi.

OMÜ’nün yürütücü üniversite, TUSAS’in müsteri kurulus olarak yer alacagi projede OMÜ ekibinde arastirmaci olarak Prof. Dr. Ömer Andaç ve Doç. Dr. Özgür Demircan, doktora bursiyerleri olarak ise Murat Özlek ve Merve Sehnaz Isyarlar görev alacak.

Proje hakkinda açiklamada bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Engin Burgaz, “Metalurji ve Malzeme Mühendisligi olarak 2010 senesinden bu zamana kadar üniversite-sanayi projelerinin hayata geçmesi için her bir ögretim üyemiz, canla basla çalismakta. Bu kapsamda özellikle bundan 2 yil önce TUSAS’in açmis oldugu proje çagrisina basvuru yapmistik. Büyük bir memnuniyetle söylemeliyim ki TÜBITAK 1505 Projesi olarak TÜBITAK’a sunma karari aldik. Bu sürecin sonunda ise projemiz, TÜBITAK tarafindan desteklenmeye hak kazandi. Burada belirtmeliyim ki projede görev alan doktora bursiyerlerimizin özellikle projenin yazim sürecindeki gayretleri neticesinde projemiz nihai hâline ulasti. Bu noktada, projemize destek veren basta TUSAS olmak üzere TÜBITAK’a da çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Projenin bilimsel veri ve çiktilari, disiplinler arasi yeni projelerin üretilmesine yol açacaktir”

Projenin önemine deginen Prof. Dr. Burgaz, çalismayla üniversiteler ve devlet kuruluslari arasinda interdisipliner (disiplinler arasi) projelerin ortaya çikacagina vurgu yaparak, “Özellikle bu proje kapsaminda elde edilecek bilimsel veriler, havacilik kompozit malzemeleri alaninda uzman iki doktora ögrencisinin gelistirilmesine katki saglayacak. Daha öznel olarak proje kapsaminda elde edilecek olan bilimsel veriler ve çiktilar, havacilik kompozit malzemeleri alaninda faaliyet gösteren üniversiteler ve devlet kuruluslari arasinda disiplinler arasi yeni projelerin üretilmesine yol açacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile