OMÜ Tıp Fakültesi Başarılarına Bir Yenisini Ekledi

OMÜ Tıp Fakültesi Başarılarına Bir Yenisini Ekledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin en başarılı tıp fakültelerinden biri olduğu yine belgelendi.

2011 Sonbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) detaylı sonuçlarını açıklayan OSYM raporları sonucunda OMÜ Tıp Fakültesi mezunlarının bir uzmanlık dalına yerleşmesi oranlarında 100 'den fazla öğrencisi sınava giren fakülteler arasında Türkiye 3.sü, genel sıralamada ise Türkiye 6.sı olduğu belirlendi. Birinciliği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 'nın aldığı listede OMÜ Tıp Fakültesi; Hacettepe, Ankara, İstanbul (Çapa) ve Gazi Tıp Fakültelerini geride bıraktı.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu yaptığı açıklamada, “Eğitim konusunda özellikle son yıllarda verilen emekler öğrencilerimizin de çabalarıyla birleşince böyle bir sonuca ulaşmamızı sağlamıştır” dedi. Prof. Şahinoğlu, bundan sonraki dönemde bu başarının daha da ileriye götürülmesi için çalışacaklarını ifade etti.Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Ömer Tontuş ise yıllardır hep en önde olan bazı tıp fakültelerinin eğitim sistemlerinde yaşanan değişimlere yeterince hızlı adapte olmadıklarını ve bunun sonuçlara yansıdığını düşündüğünü belitti.Aynı sınavda temel tıp bilimleri puan sıralamasında 11. ve klinik tıp bilimleri puan sıralamasında 15. olan OMÜ Tıp Fakültesi'nin geleceğin parlak bilim adamlarını ve sağlık sektörü profesyonellerini Türkiye 'ye kazandırmak için gayretlerine devam edeceği kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile