OMÜ Veteriner Fakültesi 96 Mezun Verdi

OMÜ Veteriner Fakültesi 96 Mezun Verdi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi 2022-2023 egitim-ögretim döneminde 96 mezun verdi. Mezuniyet töreninde konusan dönem birincisi, “Fakültemize ait bir çiftligimizin olmamasi bizi tecrübeden mahrum birakmis oldu” dedi.

OMÜ Veteriner Fakültesi 2022-2023 Egitim-Ögretim Dönemi Mezuniyet Töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapildi. Mezuniyet töreninde ögrenciler büyük cosku yasadi.

Mezuniyet töreninde konusmalarini gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Mezun arkadaslarimizi OMÜ ailesinin bir bireyi olarak görüyoruz. Dolayisiyla mezuniyet sadece bizim için bir evre olarak görülmektedir. Verici olan, sizi egiten, denetleyen, notlandiran bizdik ama bundan sonra biz sizden geriye dönüp bu sistemi notlandirmanizi istiyoruz. Eger bunu yapabilirseniz aldiginiz güzel seyleri paylasirsaniz, yasadiginiz sartlar içerisinde yeni durumu geriyi bildirirseniz bu sistemin iyilesmesini, sizden sonraki arkadaslarinizin sizden daha iyi yeterlilikte hayata atilacagi, daha az hirpalanacagi daha fazla verim elde edecegi anlamina geliyor” diye konustu.



"Bizim meslegimizi diger mesleklerden bir ölçüde farkli kilan sey sevgidir"

Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, “Bu süreç bizim adimiza baktigimizda gerçekten bilim noktasinda, emek noktasinda çabalayan, sarf eden ve sizlerin bizlere emanet ettigi gençleri en iyi sekilde yetistirmek için çaba gösteren bir fakülte ekibiyle çok daha farkli bir noktaya geldi. Meslekte bilim ve ilgi çok önemlidir. Ama bizim meslegimizi diger mesleklerden bir ölçüde farkli kilan sey sevgidir. Bu sevginin tezahürü bize emanet edilen ögrencilerimize direkt olarak yansimistir diye ümit ediyorum” seklinde konustu.



“Fakültemize ait bir çiftligimizin olmamasi bizi tecrübeden mahrum birakmis oldu”

Mezuniyet töreninde duygulu anlar yasayan dönem birincisi Meryem Vural ise “2022-2023 yili mezunlari birincisi olmanin onuru ve gururu içerisindeyim. Ondokuz Mayis Üniversitesinden mezun olmak, bizlerin kararli ve cesur adimlarla ilerlememizi saglayacaktir. Fakültemize ait bir çiftligimizin olmamasi bizi tecrübeden mahrum birakmis oldu. Kosullar ne olursa olsun bilgi, tecrübe, yetenek ve arastirmalarini bizlerle paylasan basarili birer veteriner hekim olarak yetismemiz için çabalayan, daha ilk dönemlerimdeyken bile basarimi, çalisma azmimi görüp beni destekleyen çok degerli hocalarimiza tesekkür eder saygilarimi sunarim” seklinde konustu.

Mezuniyet töreninde dönem birincisi Meryem Vural fakülte mezuniyet ani kütügüne plaketini çakti. Veteriner Fakültesi 16. Mezuniyet Töreni pasta kesimi, yemin töreni ve kep atma töreni ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile