Omü’ye 8 Bin 761 Yeni Öğrenci

Omü’ye 8 Bin 761 Yeni Öğrenci

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtları sona erdi.

Kayıtlar sonucunda üniversitede bu yıl bin 200'ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci eğitim alacak. Dünyadaki üniversite ve araştırma kurumlarının sıralamasını yapan Scimago Araştırma Kurumu’nun verilerine göre dünyada 920. sırada yer alan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenci kayıtları bugün sona erdi. Bu eğitim yılında aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 8 bin 761 öğrenci kayıt yaptırdı.

OMÜ'nün dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen fuarlara katılmasının yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye olan ilgisini arttırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, bu yıl 40 bine yakın öğrenciye, 2 bin 20 akademisyen personelin eğitim vereceğini söyledi.

Uluslararası üniversite olmak yolunda hızla adımlar atıldığını söyleyen Rektör Akan, İletişim Fakültesi ve Turizm Fakültesi'nin gelecek eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımlarına başlayacağını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışından gelen öğrenciler için Samsun'da barınma sıkıntısının olmadığını söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Gerek kampüs içerisinde gerek il ve ilçelerimizde gerekli sayıda konaklanacak yerlerimiz vardır. Bunun haricinde Samsun'da özel olarak hizmet veren birçok pansiyon var. Biz kayıtlar için Samsun'a gelen öğrencilerimizi Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden üniversitemize getirerek bilgilendirdik. Kayıt işlemleri esnasında bürolardaki arkadaşlarımız profesyonel şekilde hizmet verdi. Ayrıca öğrencilerle birlikte gelen velilerimizde gösterilen ilgi ve alakadan dolayı hem Samsun'dan hem de üniversitemizden memnun kaldı. Biz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak 2012-2013 eğitim yılına akademik ve idari personelimizle hazırız" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile