OMÜ'ye Tibbi-Aromatik Bitki Bahçesi

OMÜ'ye Tibbi-Aromatik Bitki Bahçesi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrencileri tarafindan gerçeklestirilen “OMÜ Tibbi ve Aromatik Bitkiler Üretim ve Uygulama Bahçesinin Tesisi” projesiyle rektörlük binasi önünde bulunan alan, ticari degeri olan tibbi-aromatik bitkilerin tanitim ve üretim bahçesine dönüstürülecek.

Bu kapsamda; tibbi nane, ogulotu, altinotu, aynisefa, kantaron, ekinezya, karayemis, kocayemis, sambucus, yaban mersini, lavanta ve biberiye bitkileri yapilan etkinlikle toprakla bulusturuldu. Fidan dikim etkinligine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Fehmi Yazici, Prof. Dr. Recep Sancak, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Özcan, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Ahmet Öztürk, Doç. Dr. Umut Sami Yamak ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.



“Üretilen ürünlerin satisi yapilacak”

Proje Yürütücüsü ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri ögretim üyesi Doç. Dr. Sahane Funda Arslanoglu yaptigi açiklamada rektörlük binasi önünde bulunan 30 bin 987 metre kare alanin, ticari degeri olan tibbi-aromatik bitkilerin tanitim ve üretim bahçesine dönüstürülmesini amaçladiklarini söyledi.

Arslanoglu, proje sayesinde üretici ve tüketici için bir tanitim ortami olusturulacagini ve üretilen ürünlerin satisinin yapilacagi, ortaögretim ögrencileri için açik laboratuvar olarak kullanilabilecegi bir alan saglanacagini belirtti.



“Bölge halkina örnek olabilecek proje”

Arslanoglu, sunlari söyledi:

“Projenin yürütülecegi alan üniversite kampüsünün giris kapisinin hemen yanindaki 30 bin 987m2’lik alandir. Dolayisiyla üniversiteye gelen tüm ziyaretçilerin ilk görecegi, merak edecegi ve örnek alacagi göz önünde olan bir arazidir. Yapilacak proje ile bölge halkina örnek olabilecegi gibi üniversitemize farkli illerden gelen ögrenci ve yakinlari ile farkli ülkelerden gelen ögrencilere ve ziyaretçilere tanitim ve görselligi yüksek bir üretim alani olacaktir.”

Ilk etapta 8 bin fidanin dikildigi projede 27 bitki türü ve geofit bahçesi yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile