OMÜ Zootekni Bölümü Mezunlarinin Yüzde 36'Si Tarim Ve Orman Bakanligi'nda Çalisiyor

OMÜ Zootekni Bölümü Mezunlarinin Yüzde 36'Si Tarim Ve Orman Bakanligi'nda Çalisiyor

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Ögretim Görevlisi Elif Cilavdaroglu, "OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 1985 yilindan 2023 yilina kadar toplam 928 adet ögrenci mezun oldu. Bu ögrenciler yüzde 36’si Tarim ve Orman Bakanligi’nda çalisiyor" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 2023-2024 mezuniyet söylesisi yapildi. Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleside konusan OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Ögretim Görevlisi Elif Cilavdaroglu bölüm hakkinda bilgi verdi. Programda ayrica 2018 yilinda lisans 2021 yilinda yüksek lisanstan mezun olan Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri 19 Mayis Tarim Kredi Kooperatifi Müdürü Ziraat Mühendisi Baris Var ve Özel bir firmada Yem Satis Sefi olarak çalisan Yüksek Ziraat Mühendisi Seyda Çalis söyleyisi yapti.

Programda konusan Elif Cilavdaroglu, "Ondokuz Mayis Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 1982 yilinda kuruldu. Ilk mezunlarini 1985 yilinda vermistir. 2023 yilina kadar toplam 928 adet ögrenci mezun olmustur. Ulasilabilen kayitlar dogrultusunda mezunlarimizin yaklasik yüzde 36’si Tarim ve Orman Bakanligi, yüzde 3’ü yetistiriciler birligi, yüzde 10’u kamu personeli, yüzde 27’si özel sektör sektör çalisani, yüzde 4’ü Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri, yüzde 3’ü Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu, yüzde 17’si akademik personel çalisani olarak görevlerini sürdürmektedir" diye konustu.

Kültür ve Turizm Bakanligi Samsun Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu ses sanatçisi Bahar Çalik ise sarkilar okuyarak programa renk katti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile