'On Besi' Etkinliginde Depremzede Çocuklar Unutulmadi

'On Besi' Etkinliginde Depremzede Çocuklar Unutulmadi

Bayburt’ta asirlik bir gelenek olan ’on besi’ gelenegini her yil büyük bir coskuyla devam ettiren Bayburt Belediyesi, depremzede çocuklari da unutmadi.

Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan çocuklari ziyaret eden belediye personeli, onlara ’on besi’ hediyelerini verdi. On besi gelenegine ilk defa Bayburt’ta sahit olduklarini belirten depremzede aileler ise, kendilerini de bu coskuya ortak eden belediyeye tesekkür ettiler.

“Belediyeden çocuklara on besi ikrami”

Belediyenin bir Bayburt gelenegi olan ve Ramazan ayinin on dördünü on besine baglayan aksamda iftar sonrasi gerçeklestirilen on besi programi düzenledi.

Bayburt Belediyesi ekipleri iftarin ardindan mahalle mahalle dolasarak sehrin dört bir yaninda çocuklara çesitli ikramlarda bulundu.

Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’nin de çocuklarin heyecanina ortak oldugu etkinlikte çocuklar hem on besi ikramlarini topladi hem de eglenceli dakikalar yasadilar. Çocuklar ayrica on besi geleneginin yasatilmasina verdigi katkilardan dolayi Baskan Pekmezci’ye tesekkür ettiler.

Bayburt merkezde bulunan 14 mahallede gerçeklesen etkinligin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Hükmü Pekmezci, “Bayburt’ta asirlardan beri devam eden bir gelenegimiz var. Ramazan ayinin on dördünü on besine baglayan gece Bayburt’ta on besi olarak adlandiriliyor. Çocuklarimiz Ramazan’in bu ulvi havasini bu güzelligini komsulariyla, arkadaslariyla, dostlariyla paylasmak için on besi topluyorlar. Bu yillardan beri bu sekilde devam ediyor. Biz Bayburt Belediyesi olarak bu gelenegin devami için elimizden geleni yerine getirmeye ve bu mutlu havayi çocuklarimizla birlikte teneffüs etmeyi arzu ediyoruz. Bugün burada gördügünüz gibi çocuklarimiz on besilerini aldilar mutlular. Insallah nice on besileri saglik içinde birlikte paylasiriz.” ifadelerini kullandi.

Çocuklarin büyük bir sevinçle on besilerini toplayarak evlerine mutluluk içinde döndügü programda Belediye Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli de Baskan Pekmezci’ye eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile