On Binlerce Kisi Edirne'ye Akin Edecek, Otellerde Yer Kalmadi

On Binlerce Kisi Edirne'ye Akin Edecek, Otellerde Yer Kalmadi

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen yurtiçi ve yurtdisindan on binlerce turistin katilimiyla gerçeklestirilecek Kakava Hidirellez Senliklerini takip etmek isteyenlerin yogun talebiyle Edirne’deki oteller doluluk oranina ulasinca, çevre illerdeki otellere talep artti.



2017 Aralik ayinda UNESCO Kültürel Mirasi Listesine giren ve her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan, baharin müjdesi Kakava Hidirellez Senlikleri, bu yil da on binlerce ziyaretçiyi agirlayacak. Türkiye’nin çesitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan basta olmak üzere birçok ülkeden Edirne’ye gelecek on binlerce ziyaretçi, Kakava atesinin yakilacagi Sarayiçi’nde bulusacak. On binlerce kisinin 9/8 roman havalari esliginde saatlerce sürecek eglenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çikaracak.

Oteller doldu, çevre illere yöneliyorlar

Müzigin ritmine kendilerini kaptiran vatandaslarin gönüllerince eglenecegi senlikleri takip etmek isteyen ziyaretçiler, aylar öncesinden otellere rezervasyon yaptirdi. Yogun talebin olmasiyla birlikte Edirne’deki oteller kisa sürede doluluk oranina ulasti. Otellerde yer bulamayanlar ise, kente yakin ilçeler ile Tekirdag ve Kirklareli’nden rezervasyon yaptirmaya basladi.



Rezervasyonlar 1 yil öncesinden doldu

Edirne’de bir otel personeli Birhan Didin, Rezervasyonlarin 1 yil öncesinden doldugunu belirterek, Edirne’de tüm otellerin doluluk oraninin yüzde 100’e ulastigini ifade etti.

Edirne’de bir baska otelin sahibi Umut Yazici da, otellerin hiçbirinde yer kalmadigini anlatarak, Edirne’ye gelecek vatandaslara hazirlikli gelmeleri çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile