Islam dininde önemli bir yere sahip olan, Müslümanlar için sevaplarin arttigi, günahlarin affedildigi üç aylardan Ramazan ayi yarin basliyor. On ayin sultani Ramazan’da bu aksam tüm camilerde ilk teravih namazi kilinacak. Gece kalkilacak sahur ile de oruçlar tutulmaya baslanacak. Ülkedeki ilk imsak ve ilk iftar Igdir’da gerçeklesecek. Son imsak Çanakkale’de, son iftar ise Çanakkale ve Edirne’de yapilacak. Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu kameri ay hesaplamalarina göre bu yil 29 gün oruç tutulacak.
Ay boyunca camilerde mukabele okunacak, hatimler yapilacak, dualar edilecek. Ayrica Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle bu yil "Ramazan ve Dayanisma" olarak belirlenen tema çerçevesinde birlik ve beraberlik daha da artirilarak, deprem bölgelerinde kardeslik sofralari kurulacak. Afetlerde zarar gören ve magduriyet yasayanlar daha çok gözetlenerek desteklenecek.
Öte yandan Din Isleri Yüksek Kurulu, Ramazan ayinda verilecek fitre miktarini kisi basina en az 70 lira olarak duyurmustu.
On Bir Ayin Sultani 'Ramazan' Basliyor
’On ayin sultani’ Ramazan’da ilk teravih namazi bu aksam kilinacak. Ardindan gece kalkilacak sahur ile ilk oruçlar tutulmaya baslanacak.



















