‘on Parmak F Klavye’ Eğitimi İşsizlerin Umudu Oldu

KPSS Lise ve Ön Lisans ve Lisans sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kısa yoldan memuriyet hayatına atılmak isteyen yüz binlerce gencin yeni umudu zabıt kâtipliği sınavı oldu.

Zabıt kâtibi olabilmek için 3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazılması gerekiyor.
Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının yıl içerisinde belirli dönemlerde zabıt kâtibi alması yüz binlerce gence umut oldu. Üniversite bitiren ancak iş bulamayan gençlerin çoğunlukta olduğu katip adayları, bir umut olduğu için zabit katipliği sınavına hazırlandıklarını ancak başvuruların alınacak kişi sayısından çok fazla olduğunu savunuyor. KPSS’den en az 70 puan alan adayların başvuru yapabildiği zabıt katipliği sınavında, adaylar ayrıca puan sıralamasına tabi tutularak sınava davet ediliyor. Sınava çağrılan adaylardan 3 dakikada en az yanlışsız olarak 90 kelime yazması isteniyor. Bu nedenle KPSS puan sıralaması ile sınava çağrılan adaylar 3 dakikada en az 90 kelime yazabilmek için ‘On Parmak F Klavye’ kurslarına akın ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan 3Bilgi Eğitim Kurumları Müdürü Mesut Karaağaç, Adalet Bakanlığı’nın son yıllarda yoğun olarak zabıt katibi alması işsizlerin dikkatini bu yöne kaydırdığını ifade etti.

Türkiye’de sadece zabıt katipliği için değil, herkesin artık F klavye ile yazmasını öğrenmesi gerektiğinin altını çizen Karaağaç, “Başbakanlık konuyla ilgili genelge yayınlayarak tüm kamu kurumlarında 2017’ye kadar F Klavye’ye geçişi zorunlu kılıyor. 2015 yılında yapılacak Zabıt Kâtipliği sınavı için hazırlanan yüz binlerce aday, rakiplerinin önüne geçebilmek için ter döküyor. KPSS puan sıralamasına giren zabıt kâtibi adayları On Parmak F Klavye öğrenerek yarışını başarı ile bitirmeyi planlıyor. On Parmak F Klavye öğrenmenin en temel noktası sabırlı olmaktır. Sonra verilen ödevleri düzenli yapmak ve günlük en az 60 dakika çalışmaktır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile