Önce Kitap Okuyorlar, Sonra Futbol Oynuyorlar

Önce Kitap Okuyorlar, Sonra Futbol Oynuyorlar

Gümüshane’nin Torul ilçesinde açilan yaz futbol okulunda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli antrenörler tarafindan 7 ve 14 yas araligindaki çocuklara antrenmandan önce kitap okutularak, hem zihinsel hem de bedensel gelisimleri saglaniyor.

Torul ilçesinde, kaymakamlik, belediye, Gençlik Spor Il ve Ilçe Müdürlügü tarafindan sehrin efsane futbolcularindan birisi olarak anilan Osman Kodalak anisina açilan yaz futbol okulunda 7 ve 14 yas araligindaki çocuklar futbol egitimi aliyor. Okullarin kapanmasiyla birlikte çocuklarin ve ailelerinin yogun ilgi gösterdigi yaz okulunda çocuklar seçmelere hazirlaniyor. Ilçede hayata geçirilen projede, ilk olarak Osman Kodalak’in mezari basina giden ve dua eden çocuklar daha sonra Torul ilçe stadina giderek antrenörler esliginde futbol oynuyor. Antrenman öncesinde 10 dakikalik bir süre boyunca kitap okuyan çocuklar daha sonra okuduklari kitabin özetlerini arkadaslarina ve antrenörlerine anlatiyor ve bu sayede özgüven kazanmalari saglaniyor.

“Her antrenmandan önce muhakkak kitap okuma etkinligi yapiyoruz”

Her antrenmandan önce kitap okuma etkinliginin gerçeklestigini söyleyen antrenör Hasan Hüseyin Bosnak, “Antrenmana gelmeden önce Osman Kodalak abimizin, efsane futbolcumuzun mezarini ziyaret ettik. Onun adina, biz de onu örnek alarak yeni Osman Kodalak’lar yetistirmek için burada gelip antrenman yapiyoruz ve bir ugras veriyoruz. Burada 2008 ve 2015 yili arasinda dogan çocuklarimiza futbol egitimi veriyoruz, 2 grup halinde antrenmanlarimizi yapiyoruz. Her antrenmandan önce muhakkak kitap okuma etkinligi yapiyoruz çocuklarimizin hem bedensel hem de zihinsel olarak gelismesi için. Kitap okuttuktan sonra kitap okuyan bir çocugumuza kitabi anlatmasini söylüyoruz. Bu noktada çocugumuzun konusma stilinin gelismesini, özgüven kazanmasini, toplum içerisinde konusmasinin artmasini saglamak istiyoruz” dedi.

Uygulamadan çok memnun oldugunu dile getiren Berke Turgut, “Buraya geleli yaklasik 1 ay oldu. Buradan çok memnunum. 1-2 ay sonra seçmelerimiz olacak, seçilmeyi çok istiyorum. Spordan önce 5-10 dakika kitap okuyoruz, güzel oluyor. Çünkü okullar bitti hem okumus oluyoruz hem de spor yapiyoruz” diye konustu.

Elyasa Miraç Günen de, “Antrenmanlardan önce 5-10 dakika kitap okuyoruz, özgüvenimiz gelisiyor, konusma stilimiz gelisiyor. Kitap okumadan sonra arkadaslarimiz ve ben özetini okuyoruz. Orada da özgüvenimiz artiyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile