Önce Kursunladilar, Sonra Benzin Döküp Evleri Yaktilar

Önce Kursunladilar, Sonra Benzin Döküp Evleri Yaktilar

Adana’da kimligi belirsiz 5 kisi tarafindan evleri kursunlanan ailenin 1 gün sonra da hem kendi hem de akrabalarinin evi benzin dökülerek yakildi. Kursunlanma ani güvenlik kamerasina saniye saniye yansirken aile husumetlilerinin olmadigini, faillerin terör örgütü DEAS sempatizanlari oldugunu öne sürerek biran önce yakalanmalarini istedi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüregir ilçesine bagli Bahçelievler Mahallesi 1311 Sokakta 9 Mayis Pazartesi günü gece saatlerinde meydana geldi.

Iddiaya göre, hurdacilik yapan 6 çocuk babasi Yusuf Kirtay’i (25) terör örgütü DEAS sempatizanlari son dönemde ’Bu mahallede herkes bize katildi.

Sende katil’ diyerek tehdit etti.

Önce kursunladilar, sonra atese verdiler

Kirtay ise sempatizanlarin teklifine olumsuz yanit verince 9 Mayis gece saatlerinde kimligi belirsiz, yüzleri maskeli 5 kisi sokaga geldi. Bir süre sokakta gezen kisiler, yanlarinda getirdikleri tabanca ve uzun namlulu silahlarla Kirtay’in evinin avlu kapisina ates etti. Kirtay ise olayi polise bildirdi.

10 Mayis Sali günü gece saatlerinde ise yine kimligi belirsiz kisiler tarafindan Yusuf Kirtay’in ve hemen yaninda bulunan agabeyi Abit Kirtay’in evi benzin dökülerek yakildi. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini güçlükle söndürürken 2 ev kullanilamaz hale geldi. Polis ekipleri de failleri yakalamak için çalisma baslatti.

Olay ani güvenlik kamerasinda

Kimsenin yaralanmadigi olayda kursunlama ani ise mahalledeki bir evin güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, yüzleri maskeli 5 kisinin sokaga gelip evin avlu kapisina nisan alip ates etmesi, sokakta serbestçe gezip etrafta inceleme yapmalari yer aldi.

Yusuf ve Abit Kirtay’in babalari Isa Kirtay (60), “Ilk önce gece gelip burayi taradilar. Taradiktan 1 gün sonra evi atese verdiler. Itfaiye geldi 2 saatte söndürdü. Evdeki her sey yandi. Hiçbir sey kalmadi. Sadece kiyafetleriyle disari çiktilar” diye konustu.

Evlatlarinin evini yakan sahislarin mahallede herkesi tehdit ettiklerini öne süren baba Kirtay, “Bunlar mahallede ellerinde silahla geziyorlar. Gasp, hirsizlik yapiyorlar. Bunlarin biran önce bulunmalarini istiyorum. Baglantilarinin da bulunmalarini istiyorum. Yesilbaglar ve Bahçelievler mahallelerine dadanmis durumdalar. Ceza almalarini istiyorum. Devletimize güveniyorum. Eger bize bir sey olursa bunlar yapmistir çünkü benim düsmanim yok” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile