Önce Pilates, Sonra Ders

Önce Pilates, Sonra Ders

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi bünyesinde gerçekleştirilen Gebe Okulu 12. Turu’nda da ilgi çekici konulara değinmeye devam ediyor.

Anne ve baba adaylarının eğitim gördüğü okulda bu hafta katılımcılar hem pilates yaptı hem de doğum süreci hakkında birçok soruya cevap buldu.
Doğum öncesi ve sonrasında oluşabilecek durumlar hakkında katılımcıları aydınlatan Uzman Dr. Soylu, hastaneye gelinmesini gerektiren acil durumlar hakkında, “5 dakikada 1 gelen düzenli sancılar, su gelmesi, vajinal kanama, baş ve karın ağrısı, yüksek ateş olarak sıralayabiliriz. Bu tip durumlar yaşanıldığında gebenin hemen hastaneye başvurması gerekmektedir. Olağan dışı her durumda gebenin doktoruna danışmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

“AYAKTA HAREKETSİZ DURMAYIN”
Hamilelik dönemindeki 32. haftadan sonra gebelerde çeşitli değişiklerin gözlendiğini belirten Dr. Soylu, “Varislerin oluşmasının yanı sıra kılcal damarlar da belirginleşebiliyor. Hemoroid oluşumları da gözlemlenebilir. Bunların olmasını engellemek için öncelikle hareketsiz bir şekilde ayakta durulmaması gerekmekte. Otururken ayaklarımızı uzatarak yüksekte tutmak da yardımcı olabilir. Böylece ayakta oluşan ödem önlenebilir” dedi.

“EL İŞİYLE YAPILAN İŞLERDEN BİRAZ UZAK DURUN”
Sadece bacak ve ayaklarda değil, yüz ve göz kapaklarında da şişlikler olabileceğine vurgu yapan Dr. Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bunların yanı sıra parmaklarımızda şişlik olması da doğaldır. Bu şişliklere bağlı olarak ellerde uyuşmalar gelişebiliyor. Eğer ellerimizde aşırı derecede uyuşmalar varsa, el işiyle yapılan işlerden biraz uzak durup, elleri dinlendirmek gerekli. Bu durum çok yoğun bir şekilde oluyorsa, ortopedi doktoruna başvurmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile