Öncü Sanayici M. Naci Topçuoglu Anilacak

Öncü Sanayici M. Naci Topçuoglu Anilacak

Öncü yatirimlarinin yaninda, egitime ve topluma hizmet amaciyla gerçeklestirdigi çalismalari ile Gaziantep’in ve Anadolu’nun efsane sanayicilerinden olan M. Naci Topçuoglu, vefatinin 16. yilinda anilacak.

11 Mayis 2008 tarihinde geçirdigi kalp krizi sonucu aramizdan ayrilan M. Naci Topçuoglu’nun vefatinin yildönümünde Gaziantep asri mezarligindaki aile kabristaninda anma töreni düzenlenecek. 11 Mayis Cumartesi günü gerçeklestirilecek olan anma töreni saat 10.00’da baslayacak. Merhum Sanayici Topçuoglu törende, ailesi, dostlari ve sevenleri tarafindan dualarla anilacak.

Üretim, istihdam ve ihracatiyla Türkiye ekonomisine yön veren kuruluslardan olan Gülsan Holding’in, kurulusundan itibaren vefat edene kadar yönetim kurulu baskanligini yapan M. Naci Topçuoglu, Gaziantep Sanayi Odasi’nin kurulus sürecinde de aktif rol almis, 10 yil süreyle de Sanayi Odasi Meclis Baskani olarak görev yapmisti.

Gaziantep’in sanayilesmesi, yeni ve katma degeri yüksek sektörlere yönelik yatirimlar, inovasyon, Ar-Ge, kurumsallasma ve markalasma gibi konularda Anadolu’ya öncülük eden merhum sanayici M. Naci Topçuoglu, sosyal sorumluluk projeleri ile de her zaman toplumun hizmetinde oldu. Gaziantep’in ekonomi alaninda oldugu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açisindan da zenginlesmesine önem veren M. Naci Topçuoglu, Gaziantepspor’da uzun süre As Baskan olarak da görev yapti.

Naci Topçuoglu MYO egitimde model oldu

Merhum M. Naci Topçuoglu, sanayi kenti olan Gaziantep’te nitelikli ara eleman sikintisinin çok büyük oldugunu görmüs ve kalifiye eleman yetistirilmesi için kendi adini tasiyan bir meslek yüksekokulunun temelini dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan ile birlikte atmisti. Vefatinin ardindan Naci Topçuoglu Meslek Yüksek Okulu tamamlanarak açilisi dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan ve Topçuoglu ailesi tarafindan yapilmisti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde bulunan Gaziantep Üniversitesi’ne bagli Naci Topçuoglu MYO, teorik ve uygulamali egitimdeki basarisi ile Türkiye’ye kalifiye eleman yetistirilmesi konusunda model oldu. Sanayi ile iç içe egitim veren Naci Topçuoglu MYO is dünyasinin kalifiye eleman ihtiyacini karsilayan Türkiye’nin göz bebegi egitim kurumlarindan birisi haline geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile