AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde sürdürülen ‘Demokrasi nöbeti’ne katılan gençler, “FETÖ mağduru 1803 atanamayan polis nöbete hazır” ve "Dik dur eğilme FETÖ mağduru atanamayan polisler seninle" pankartı açarak yaşanan darbe girişimini kınadı. Burada konuşan Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan Mahmut Ekiz, 2015 yılında atanamayan bin 803 polisten bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, “Mezuniyetimize bir hafta kala çıkan yönetmelikle mülakat yapıldı. Mülakatta hangi dershaneye gittiğimiz soruldu. Ben bu güne kadar ne cemaatin dershanesine gittim ne de bir şeyine katıldım. Meslekten atılan arkadaşlarımdan inşaatta çalışanından tutun amelelik yapanlar bile var. Atadıkları kişilerin ne olduğun çok iyi biliyoruz. FETÖ mensup kişilerin mesleğe geçtiğini biliyoruz. Bizi atamayan müdürlerin FETÖ’ye mensup olduğunu biliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın emreyle demokrasiye destek vermek için buraya geldik” dedi.
“Cumhurbaşkanlığı korumaya seçildim”
Seher Akkol ise 2013 yılında 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’nu ve Çukurova Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği kazandığını ifade ederek, “Ama bir bayan olarak öğretmenliği değil de polisliği seçtim. Zor şartlarda eğitim görerek okulumu bitirdim. Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı komisyonu geldi ve ben Cumhurbaşkanlığı korumaya seçildim. Evimize polisler geldi. Benim FETÖ ile ilgili bir bağlantım olmadığını söylediler. Daha sonra okulumuzun kurmuş olduğu komisyonda mülakatta elendiğimi öğrendim. Ben FETÖ terör örgütünün ne dershanesine ne okuluna ne de evine hiç katılmadım. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Biz her zaman vatanımızın, milletimizin ve devletimizin yanındayız. Anlımız ak, başımız dik” diye konuştu.
“Okula derece ile girdim, derece ile bitirdim”
19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan Emel Doğan da okuluna derece ile girdiğini belirterek, “Okulda 2. olarak derece ile çıktım. Buna rağmen başarısız olarak kabul edildim. Tekrar LYS’ye hazırlandım ve şuanda 20 binin içindeyim. Ama başarısız olarak ilan edildik. Suçsuzluğumuzu buradan duyurmak istiyorum. Sesimizi duysunlar, biz anlımız ak, başımız dik. Devletimiz ve milletimizin her zaman yanındayız. Cumhurbaşkanımız sesimizi duysun. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Hiçbir örgüt ile bağlantımız olmadı. Zaten benim ailemde birçok polis var. Araştırsınlar biz sadece bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Cemaat evlerine giden bazı arkadaşlarımız şuan meslekte”
Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan Veysel Çelik, 2 yıl boyunca devlet terbiyesi ile eğitim aldıklarını kaydederek, “Paralel yapı başta olmak üzere hiçbir örgüt ile alakamız yoktur. Biz bunları söylüyoruz ama sesimizi kimse duymuyordu. Emniyetten birçok paralel yapı üyesini gözaltına aldılar, görevden uzaklaştırdılar. Eğer biz paralel yapı örgütü üyesiysek, emniyetin içinde bu kadar paralelci varken biz neden elendik. Paralelci olmadığımız için bizi dışladılar ve kamuoyuna ‘biz paralel ile mücadele ediyoruz’ adı altında bizleri yem ettiler. Biz sadece devletimizin yanındayız. Anlımıza sürülen bu lekenin temizlenmesini istiyoruz. Okuldaki cemaat evlerine giden bazı arkadaşlarımız şuanda meslekteler. Biz yardım bekliyoruz. Bizi tekrar araştırsınlar” şeklinde konuştu.
Onlar FETÖ Mağduru Açıklaması Cumhurbaşkanı'ndan Yardım İstediler
Adana’da, Polis Meslek Yüksek Okulu’nu bitiren ancak yapılan mülakatla paralel devlet yapılanması ile bağlantısı olduğu iddiasıyla polisliğe alınmayan gençler, “Paralelci olmadığımız için bizi dışladılar ve kamuoyuna ‘paralel ile mücadele ediyoruz’ adı altında bizleri yem ettiler. Anlımıza sürülen bu lekenin temizlenmesini istiyoruz” dedi.