Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3/A sınıfında okuyan öğrenciler örnek bir projeye imza attı. 3.sınıf sosyal bilgiler öğretmen adayları bu proje kapsamında, Yeniköy İlköğretim Okulu'ndaki yemekhanenin bakım ile onarımını yapacak. Ayrıca anaokulunun yeniden düzenlenmesini ve kütüphanedeki kitap sayısının arttırılması için çalışacak olan üniversite öğrencileri, önceki gün Yeniköy'e gelerek çalışmalara başladılar. Ocak ayına kadar bitirilmesi planlanan 'Emekte bir yürekte bir' isimli proje kapsamında yaklaşık 25 öğrenci, hem boya-badana yapıp çatıları onaracak, hem de kütüphaneyi yenileyip okuldaki eksiklikleri giderecekler.
OKULDAKİ EKSİKLİKLER GİDERİLECEK
Yeniköy İlköğretim Okulu'nda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Başkanı Ezgi Beste Akıncı, "Yemekhaneyi boyayarak yeniden dizayn edeceğiz. Anasınıfına tadilat yapıp, oyuncak takviyesi gerçekleştireceğiz. Okul bünyesinde var olan kütüphaneye de kitap yardımı yapılacak" dedi. Önceki gün çalışmaya başlayan öğretmen adayları, ilköğretim öğrencileri arasında gayretle sosyal sorumluluk bilincini yerine getiriyor. Yeniköy Muhtarı Sabri Süral ise öğrencilere anlamlı eğitim yardımları ve etkinliklerinden dolayı teşekkür ederek, "Öğrencilerin hepsini tek tek tebrik ediyorum. Okulun gelişmesine ve iyileştirmesi katkı sağlayan öğretmen adayları da günün birinde başarılı birer eğitimci olacaklardır" diye konuştu.
ÜNİVERSİTELİ OLMAK SADECE SIRALARDA OTURMAK DEĞİLDİR
Proje Başkanı Ezgi Beste Akıncı, öğrenci olarak daha önce geçtikleri sıralarda oturan minik öğrencilere, daha iyi bir ortamda eğitim görmeleri için katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yaptıkları projenin hem ödev hem de bir görev olduğunun altını çizen Akıncı, "Üniversiteli olmak sadece okul sıralarında oturmak değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk taşıyarak eğitime katkı sunmaktır" dedi. Arkadaşlarımla birlikte 'Emekte bir yürekte bir' projesi kapsamında Yeniköy İlköğretim Okulu'nun eksikliklerini gidermek için çalışma başlattık. Hayatımızın her döneminde bu sorumluluk bilincini sürdürmek öğretmen adayları olan biz öğrenciler için asli görevimiz olacaktır" dedi.
ÖZELLİKLE YENİKÖY SEÇİLDİ
Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında bu faaliyete başladıklarını dile getiren Proje Başkanı Ezgi Beste Akıncı, "Öğretmenimiz bizden bir proje hazırlamamızı istedi. Biz de 25 arkadaşımız ile birlikte Yeniköy İlköğretim Okulu'nu seçtik. Yeniköy'ün hem örnek köy olması, hem de antik kent Metropolis'i bünyesinde bulundurması tercih etmemizde etken oldu. Buradaki çalışmalarımızı tamamlamamızın ardından, okul bitse bile hayatımız boyunca sosyal sorumluluk duygusunu her zaman içimizde taşıyarak, elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz" dedi.
Onlar Örnek Öğrenciler
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3/A sınıfında okuyan öğrenciler örnek bir projeye imza attı



















