Onursal Başkan Yılmaz'dan Kongre Öncesi Önemli Mesajlar

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Kongresi öncesi önce adaylık için nabız yoklayan ancak daha sonra adaylıktan çekildiklerini açıklayan İbrahim Usta ve Eyüp Aşık'a tepki göstererek "Böyle sudan mazeretlerle ortaya çıkıp sonra biz yokuz demek hiç hoş olmadı" dedi

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Kongresi öncesi önce adaylık için nabız yoklayan ancak daha sonra adaylıktan çekildiklerini açıklayan İbrahim Usta ve Eyüp Aşık'a tepki göstererek "Böyle sudan mazeretlerle ortaya çıkıp sonra biz yokuz demek hiç hoş olmadı" dedi.
Kanal Mavi Genel Müdürü Hakan Yoloğlu'nun hazırlayıp sunduğu Serbest Atış Programı'na telefonla katılan Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Bordo-Mavili ekibin başkan adaylığından çekildiklerini açıklayan İbrahim Usta ve Eyüp Aşık'ı 'ciddiyetsizlik'le suçlayarak "Adaylıktan çekilen iki isim de benimle görüştü. Çok iddialı bir şekilde aday olduklarını söylemiştiler ve başarılar diledik. Aday olacağız diye ortaya çıkıp da sonradan 'Mani oldular bize' falan filan demek doğru değil, doğru gerekçeler göstererek aday olmamalısın. Önce 'aday olacağız' diyenin aklıselim olduğunu kabul ediyorsak iyi düşünerek bu kararı vermiş olması lazım. Yani mazeret gösterdiği şeyleri önceden araştırıp sonuçlandırabileceğini düşündüğü zaman adaylığını açıklaması lazım. Neydi pürüzler, neleri çözmek için adaydı, bunlar çözümlenebilir mi diye kamunun önüne arkadaşlarıyla çıkması ve açıklama yapması gerekiyordu. Böyle sudan mazeretlerle ortaya çıkıp sonra biz yokuz demek hiç hoş olmadı" ifadelerini kullandı.
"Koca kulüp için böyle adaylıklar olmaz" diyen Yılmaz "Adaysa adamdır bir adam. Kocaman kulüpte tek liste kongreye gidecek. Bence sakıncası yok. Demek ki talip olmak zormuş. Mevcut yönetim, yönetmeye tekrar talipse kendilerine başarılar dileyeceğiz. Zaten şu günde başarısız sayılmazlar. Saha sonuçlarımız gayet iyi. Şimdiden kesin sonuç alabilmiş gibi davranmak doğru değil ama kalan 19 maçta aksilikleri azaltarak inşallah önde götüreceğiz" şeklinde konuştu.
Yılmaz, kongrenin sessiz geçeceğini ifade ederek "Şimdiki yönetim iyiyse 3 aday da olsa zaten yine kazanırlar. Ama önce adayım deyip de sonra mani olmayayım demek doğru gelmiyor bana. Zaten bunlar aday olurken takım iyi gidiyordu. O zaman iyi düşünselerdi zaten böyle bir çıkış yapmazlardı. Kendi isimlerindeki güvensizliği artırmaktan başka bir şey yapmamış oldular. Artık bundan sonra söyleyeceklerine kimse itibar etmeyecek. Eğer bir insan bir iş yapacaksa yapar, yapmayacaksa yapmaz. Aday olup herkesi ziyaret edip görüşlerini alan insanlar aday olmuyorlarsa geri de dönmeliler aday olmuyorlarsa. Öyle sorumsuz şekilde aday olmuyoruz demek doğru değil. Bu bir camiadır. 20 Bin'e yakın üyemiz var. 4-5 aday da kendine yer bulabilir. Ama bu kızışmadır, kulübü sahiplenmektir. Tüm delegenin salona gelmesini sağlamaktır. Heyecanı doruklara çıkarmaktır. Şimdi tek adayla herkesin geleceğini düşünmek mümkün değil. Sessiz bir kongre olacak" diye konuştu.
Kulübün borcuna dikkat çeken Yılmaz "Kulübün borcu aştı gidiyor. Borçla bir kulüp ne kadar dönebilir ancak önemli olan bunların altından kalkabilecek projelerin ortaya koyulması. Mevcut yönetim de bunu kongrede açıklayacaktır. Aday olmayan arkadaşlar bu durumu okuyarak aday olacaklarını söylemişlerdi, şimdi de, 'Yönetim kuramıyorum. Bunlar çok ağır durumlar. Millet beni döver' gibi ifadeler kullanmaları onların ciddiyetsizliğini gösterir. Aklı başında insanlar gibi görünenler de ortaya çıkıp geri dönüyorlar. Açıklamaları çok tutarsız geliyor bana. Kim kime mani olabilir ki? Kişiliğini, rüştünü ispatlamış insanlara kimse mani olamaz. Sonuç olarak Trabzonspor'un kongreden güçlü çıkmasını, ligde kalan maçlarını ve kupayı kazanmasını ve kimsenin bir şey anlamadığı mali tablosunu düzeltmesini diliyorum" açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile