Op. Dr. Bülent Demir Açiklamasi '360 Derece Liposuction Ile Tepeden Tirnaga Degisin'

Op. Dr. Bülent Demir Açiklamasi '360 Derece Liposuction Ile Tepeden Tirnaga Degisin'

Halk arasinda “yag aldirma” olarak bilinen liposuction, en çok yaptirilan estetik islemler arasinda yer aliyor. “360 derece liposuction” ise vücudunun gövde bölgesindeki yaglardan tek bir operasyonla kurtulmak isteyenlere uygulaniyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Bülent Demir, ameliyatla insanlarin tepeden tirnaga degisimi gözle görebilecegini ifade etti.

Operasyon hakkinda bilgi veren Op. Dr. Bülent Demir, 360 derece liposuction”in vücudunun gövde bölgesindeki yaglardan kurtulmak isteyenler için uygun bir ameliyat oldugunu belirterek, "Bu operasyonda vücut, yukaridan asagi dogru sekillendirilir. Çogunlukla estetik amaçlidir ve operasyonun amaci uygun adaylarda hastaya kum saati seklinde bir görüntü kazandirmak amaçli gerçeklestirilir” dedi.

"Karin düzlesir ben incelir"

Op. Dr. Bülent Demir, ameliyata gidi bölgesininde ilave edilebilecegini kaydederek, "Eger gidi bölgesinde problem yoksa üst ve alt karin,sirt bölgelerine ve basenlere liposuction uygulanir.eger gerekli ise kollara ve iç bacaga da ilave uygulama ayni seansta yapilabilir.360 derece liposuction; karnin düzlesmesini, belin incelmesini ve kavisin ortaya çikmasini, basen çikintilarinin yuvarlaklasmasini, yag biriken bölgelerdeki buna benzer estetik problemlerin giderilmesini saglar. Özetle kol, bacak, karin, vücut çevresi ve bel bölgesini toparlar. Vücudu farkli noktalarindan incelten bu ameliyat, tam anlamiyla fit ve sikilasmis bir görünüm kazandirir. Bu ameliyatta genellikle vaser liposuction veya lazer yönteminden faydalanilir" dedi.

"Hastanin vücut kitle indeksi 30’dan düsük olmali"

360 derece liposuction’in sismanlik tedavisi seklinde algilanmamasi gerektigi konusunda uyarida bulunan Op. Dr. Bülent Demir, “Bu uygulamanin temel amaci kisiyi zayiflatmak degildir. Söz konusu operasyon yalnizca bölgesel incelme uygulamasi olup, asiri kilo sorununa çözüm getirmez. Ideal kiloda olmasina ragmen daha siki ve ince bir görünüme kavusmak isteyenlerde tercih edilir. 360 derece liposuction ameliyatinin uygulanabilmesi için hastanin vücut kitle indeksinin 30’dan düsük olmasi gerekir” diye konustu.

Dr. Demir, “360 derece liposuction kimlere uygulanabilir?” sorusuna da söyle yanit verdi: “6 ay veya daha uzun süredir ideal kiloda olan, 18 yasini geçmis ve cilt elastikiyeti bozulmamis kisilere uygulanabilir. Tabii ki hastanin ameliyata ya da anesteziye engel teskil eden bir rahatsizligi da olmamalidir.”

"Genel Anestezi altinda yapiliyor"

Op. Dr. Bülent Demir, ameliyatin nasil yapildigini ise söyle anlatti:

"Bu uygulamada VASER ve power asist liposuction kullanilmaktadir. Laser liposuction tercih edilirse, uygulamadan önce bölgede bulunan yaglar lazer enerjisi yardimiyla parçalanir. Vaser liposuction yönteminde ise yag hücrelerinin parçalanmasi için ultrasonik ses dalgalari kullanilir. Ameliyat genel anestezi altinda gerçeklestigi için agri ve aci vermez. Küçültülen yaglar kanüller vasitasiyla aspire edilir. Uygulamanin yapilacagi bölgelere 3-5 mm’lik ufak kesiler yapilir. Ardindan yaglar, ince kanüllerle çikarilir."

"Beslenmeye dikkat edilmezse verilen yaglar geri alinabilir"

Ameliyat sonrasi hastalarin diyet ve egzersiz yapmalari gerektigini belirten Op. Dr. Bülent Demir, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkinda ise "Kisinin 1 gece hastanede kalmasi istenebilir. Operasyondan sonra hastaya korse verilir ve 1 ay boyunca takmasi gerekir. Ayrica ameliyattan sonra yapilan lenf drenaj masajlari fibrozisi önleyerek daha estetik bir görünüme katkida bulunur .Hasta uygun bir diyet ve egzersiz programi tatbik etmelidir. Yasam tarzi ve beslenme düzeninde yaptigi degisiklikleri kalici hâle getirmelidir. Aksi takdirde verilen yaglarin geri alinma riski mevcuttur. Elbette yeniden kilo alimi öyle kisa zamanda kolayca gerçeklesmez. Fakat bu ihtimalin de göz ardi edilmemesi gerekir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile