Op. Dr. Kamaci Gazze'deki Vahseti Ögrencilere Anlatti

Op. Dr. Kamaci Gazze'deki Vahseti Ögrencilere Anlatti

Uluslararasi bir insani yardim dernegi ve Avrupa Filistinli Hekimler Dernegi araciligiyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamaci, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ögrencileriyle bir araya gelerek, Gazze’de yasadiklarini ögrencilere aktardi.

GAÜN Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen etkinlikte konusan Op. Dr. Taner Kamaci, Gazze’de yasanan vahsetin disaridan bakildigindan daha agir oldugunu dile getirerek, acil tibbi malzemeye ihtiyaç duyuldugunu belirtti.

Op. Dr. Taner Kamaci, zor sartlar altinda çalistigini ifade ederek, “Israil uçaklari sürekli tepeden bombalar atip gidiyorlar. Uçaga karsi kendilerini savunma sanslari da yok. Sehit olanlar oluyor, enkazlarin altindan canli çikarilanlar da ayakta kalan birkaç saglik kuruluslarindan birisine gönderiliyor. Bizler de elimizden geldigince yaralilarin tedavilerini yapmaya çaliyorduk. Çok zor sartlar altinda çalisiyorduk. Bazen bombalar çalistigimiz yerin çok yakinina düsüyordu. O kadar yakindi ki bombanin basinç etkilisiyle hastane bile bazen sallaniyordu. Ayakta kalan hastanelerin hepsi yaralilarla doluydu” dedi.



Etkinligin açilis konusmasini yapan GAÜN Afrin Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Çinar, Gazze’de katliam ve soykirimin devam ettigini belirterek, “Bebekler, kadinlar, yaslilar, masum insanlar hunharca devlet eliyle öldürülüp, sindirilmeye çalisiliyor. Uygar oldugunu iddia eden bir dünyanin gözü önünde bütün bunlar gerçeklesirken sadece vicdan sahibi bir takim gençlerin ve bazi çevrelerin buna ‘hayir’ dediklerini ancak bir yere sesleri ulasamadiklari için zalim Israil’i özellikle de Netanyahu’yu durduramadiklarini görüyoruz. Israil’in yaptigi bu zulmün gündemde tutulmasi Gazzeli mazlumlarin hatirlanmasi adina bu tür programlarin önemli oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Etkinlik sonunda, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak tarafindan konusmaci Op. Dr. Taner Kamaci’ya günün anisina plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile