OPET'in Tarihe Saygi Projesi'nin 15. Yilina Özel Sergi Izlenime Sunuldu

OPET'in 2006 yilindan bu yana sürdürdügü Tarihe Saygi Projesi'nin 15 yillik hikayesine isik tutan "Paylastikça Çogalan Zenginlik!" sergisi Troya Müzesi'nde açildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Gelibolu Tarihi Alani'nda gerçeklestirilen tüm çalismalar ile "2018 Troya Yili" kapsaminda "arkeo-köy" kimligi kazanan Tevfikiye ve etno-köy olarak yenilenen Çiplak Köyü'ndeki dönüsümün hikayesi, "Paylastikça Çogalan Zenginlik! Çanakkale'nin Kültür Mirasi: Gelibolu'dan Troya'ya OPET Tarihe Saygi Projesi" sergisiyle "Yilin Müzesi" seçilen Troya Müzesi'nde sanatseverlerle bulusuyor.

Sergi, sosyal sorumluluk anlayisina yeni bir boyut kazandiran Tarihe Saygi Projesi'nin 15 yillik serüvenine ayna tutuyor.

Çanakkale topraklarinda hayata geçirilen fiziksel ve toplumsal dönüsümü tüm yönleriyle ele alan sergi, 4 Kasim'a kadar ziyaret edilebilecek. Bir kolu da Tevfikiye Galeri'de yer alan sergi; söylesiler, belgesel gösterimleri ve Çiplak Köyü'nün kültürel tarim mirasini anlatacak etkinliklerle doyurucu bir içerik sunuyor. Bu kapsamda Çanakkale tarihini ve Troya arkeolojisini, bölgede yasayanlarin ani ve deneyimleri üzerinden ele alacak canli söylesiler, kökleri Troya'ya uzanan geleneksel üretim tekniklerine dair sunumlar 2 aya yayilan bir takvimde hayata geçirilecek.

- "Projemizin bir sergi ile taçlanmasi çok gurur verici"

Açiklamada sergiyle ilgili görüslerine yer verilen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Gelibolu topraklarinda sürdürdükleri Tarihe Saygi Projesi kapsaminda yarimadayi çagdas bir görünüme kavusturmak için birçok önemli çalismaya imza attiklarini bildirdi.

Milli park sinirlari içinde yer alan 8 köy, Eceabat ilçesi, 57. Alay ve Akbas Sehitligi'nin ardindan Troya bölgesinde çalismalarina devam ettiklerini aktaran Öztürk, "Projemizin, 15. yilinda dünya çapinda üne sahip olan Troya Müzesi'nde bir sergi ile taçlanmasi çok gurur verici. Bundan sonra da ayni vizyon ile çalismalarimiza devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Tarihe Saygi Projesi, 2006 yilinda kültür mirasinin çok katmanli izlerini barindiran Çanakkale'de, Gelibolu Yarimadasi'nda basladi. Proje, zenginliklerin korunarak gelecek kusaklara aktarilmasi, ulusal ve uluslararasi düzeyde tanitilmasi hedefiyle hem fiziksel bir yenilenmeyi hem de toplumsal dönüsümü bir arada ele alan, yenilikçi bir sosyal sorumluluk anlayisiyla hayata geçirildi. Tarihi alanda 4 yil gibi kisa bir sürede 8 köy, 2 sehitlik, 2 cami yenilendi, 6 müze ve kültür merkezi, 3 anit projesi hayata geçirildi, Eceabat OPET Tarihe Saygi Parki ile bir ortaokul bölgeye kazandirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile