OPPO, INNO DAY 2021'De Ilk Katlanabilir Modeli Find N'yi Tanitti

Find N, katlandiginda tam islevli kompakt bir akilli telefonken açildiginda sezgisel ve kapsayici bir büyük ekran sunuyor OPPO Ürün Müdürü Pete Lau: 'Find N ile insanlarin bir akilli telefonun neler sunabilecegine dair algisini degistirmeyi ve katlanabilir cihazlari daha da genis bir kitle için daha erisilebilir hale getirmeyi amaçliyoruz'.

Dört yillik Ar-Ge ve alti nesil prototip çalismasi sonucunda gelistirilen OPPO Find N, gelismis bir katlanma deneyimi yasatmak için en yeni teknolojileri bir araya getiriyor.

Markadan yapilan açiklamaya göre, OPPO, INNO DAY 2021'de ilk katlanabilir amiral gemisi modeli OPPO Find N'i tanitti. Dört yillik Ar-Ge ve alti nesil prototip çalismasi sonucunda gelistirilen OPPO Find N, gelismis bir katlanma deneyimi yasatmak için en yeni teknolojileri ve kaliteyi bir araya getiriyor. Katlanabilir forma yeni bir yaklasim getiren ürün, katlandiginda tam islevli kompakt bir akilli telefonken açildiginda sezgisel ve kapsayici bir büyük ekran sunuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen OPPO Ürün Müdürü Pete Lau, "Yeni formlar, akilli telefon sektöründe heyecan verici bir çagin kapilarini açiyor. OPPO daha fazla kullanicinin ihtiyaçlarini karsilayan yeni bir ürün sunma hedefiyle, çesitli formlar, mentese tasarimlari, ekran malzemeleriyle ve farkli en boy oranlarinda denemeler yapti. Katlanabilir akilli telefona daha iyi bir yaklasim kazandirmak adina uzun bir zaman ve yogun bir çaba harcadi. OPPO Find N ile insanlarin bir akilli telefonun neler sunabilecegine dair algisini degistirmeyi ve katlanabilir cihazlari daha da genis bir kitle için daha erisilebilir hale getirmeyi amaçliyoruz." ifadelerini kullandi.

- Yatay ekran orani

Açiklamada verilen bilgilere göre, OPPO Find N, katlanabilir bir akilli telefonun iç ekraninda ilk kez yatay bir oran kullaniyor. Kullanicilarin sürükleyici 7,1 inç iç ekran ve 5,49 inç dis ekran arasinda sorunsuz geçis yapmasi için daha iyi bir kullanim dengesi sunuyor. Bu ekran, boyut veya kullanilabilirlikten ödün vermeden eksiksiz bir akilli telefon deneyimi yasatiyor.

Iç ekran 8.4:9 en boy oranina sahip ve dogrudan yatay modda açiliyor. Böylece kullanicilar cihazi tekrar döndürmek zorunda kalmadan video izleyebiliyor, oyun oynayabiliyor veya kitap okuyabiliyor. Katlandiginda sahip oldugu 18:9 en boy orani ise tek elle kullanimi kolay bir ekranla kullanicilara eksiksiz ve alisilmis bir akilli telefon deneyimi sunuyor.

- Esnek mentese

OPPO Find N'deki esnek mentese, 136 adet bileseni 0,01 mm'ye varan asiri hassaslikta bir araya getiriyor ve mentesenin insan vücudundaki eklemler kadar sorunsuz çalismasini sagliyor. OPPO'nun benzersiz su damlasi mentese tasarimi, katlanabilir cihazlardaki bazi büyük sorunlari çözüme kavusturuyor. Bu tasarim, ekrandaki katlama açisini genisletiyor ve ekran katlandiginda bir tampon görevi görüyor. Katlama sonuncuda olusan iz ise TUV'ye göre diger cihazlarla karsilastirildiginda yüzde 80'e kadar daha az fark ediliyor. Bu tasarim, katlandiginda ekranlar arasindaki boslugu da pratik olarak ortadan kaldiriyor, daha bütünlesmis bir görünüm sunarken iç ekrani çizilmelere karsi daha iyi koruyor.

- FlexForm modu

Gelismis esnek mentese içindeki kam ve yay, açildiginda 50 ile 120 derece arasinda herhangi bir açida, cihazin serbestçe durabilmesini sagliyor. Katlanan ekrandan güç alan bir dizi yazilim özelligiyle birlikte OPPO Find N'deki FlexForm Modu, kullanicilarin cihazi çok çesitli kullanim senaryolarina uyarlanabilmesine imkan taniyor.

Müzik, Notlar ve Kamera uygulamalari gibi uyumlu uygulamalarin daha iyi ve daha verimli çalismasi için OPPO, kullanici arayüzünü de özellestirdi. Örnegin, Notes uygulamasi kullanildiginda OPPO Find N, cihazi elde tutmadan not almayi mümkün kilan mini bir dizüstü bilgisayara dönüsebiliyor. Find N, çesitli açilarda serbestçe durabildiginden kendi kendinin tripodu olarak da görev yapiyor. Böylece 4K HD hizlandirilmis görüntüleme, video görüsmeleri ve online toplantilari kolay ve eller serbest sekilde yapilabilir hale getiriyor.

- Serene ekran

OPPO'nun özel 12 katmanli Serene ekrani, mükemmel koruma ve dayaniklilik sunarken pürüzsüz bir katlanabilir ekran deneyim için esnek menteseyle uyum içinde çalisiyor. Ekran, 0,6 mm olan normal akilli telefon camlarina kiyasla 0,03 mm'lik bir Flexion UTG (ultra ince cam) katmana sahip. Bu incelik, güç ve dayanikliligi garanti ederken kolayca bükülmeye de imkan taniyor. Serene ekran, TUV tarafindan dogrulandigi gibi, neredeyse hiç iz yapmayan pürüzsüz bir katlama deneyimi sunarken 200.000 defadan fazla katlanabilme özelligiyle de güven veriyor.

Iç kisimda, izlenen içerige bagli olarak yenileme hizini 1-120 Hz arasindaki herhangi bir degere uyarlayan akilli dinamik yenileme hizi teknolojisine sahip bir LTPO ekran kullaniliyor. Iç ekran ayrica 1.000 Hz'e kadar dokunmatik örnekleme hizi destegi sunuyor.

OPPO, kullanicilara kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yasatmak için, iç ve dis ekranlar arasinda hem parlaklikta hem de renk kalibrasyonunda ince ayarlar yapti. Her iki ekran da 10.240 otomatik parlaklik seviyesine sahip ve 1.000 nit'e varan en üst parlaklik seviyesiyle farkli aydinliktaki tüm ortamlarda kullanim konforu sunuyor.

- Yazilim inovasyonu

Katlanabilir bir cihazda sunulan harika yazilim deneyimi, yeni formdan en iyi sekilde yararlaniyor ve kullanicilara yeni bir akilli telefon deneyimi yasatiyor. Find N'nin 7,1 inçlik iç ekrani, standart 6,5 inçlik bir ekrana göre yüzde 60 daha genis bir görsel alanla daha sürükleyici bir deneyim yasatiyor, çoklu görevler ve üretkenlik gibi kullanim senaryolarina yönelik yazilim inovasyonlarinda daha fazla olanak sunuyor.

Açildiginda, daha büyük boyutuyla yasattigi tablet benzeri deneyimden tam olarak yararlanmak için OPPO Find N, yan yana çoklu görevleri daha sezgisel hale getiren yeni hareketli kisa yollara sahip bulunuyor. Kullanicilar, uyumlu bir uygulama kullanirken, ekrani ikiye bölmek için cihazin ortasinda iki parmak ile asagi kaydirabiliyor veya tam ekran penceresini, dört parmak ile sikistirarak kayan bir pencereye dönüstürebiliyor.

OPPO Find N, uyumlu simgelere uzun süre basma ve sürükleme gibi geleneksel bölünmüs ekran hareketlerini destekliyor. Bunun yaninda, yaygin olarak kullanilan bölünmüs ekranda çoklu uygulama kombinasyonlarini ana ekrana kaydetme yetenegine de sahip bulunuyor.

OPPO Find N yazilimi, kullanicilarin iki ekran arasinda sorunsuz ve dogal bir sekilde geçis yapmasini saglamak üzere optimize edildi. Telefonu açarken, içerikler dis ekrandan ana iç ekrana sorunsuz bir sekilde aktariliyor. Cihazi katlarken, kullanicinin ayni islevi dis ekranda kullanmaya devam etmesi için kapaktaki ekranin yukari kaydirilmasi yeterli oluyor. Ayrica, yazarken iki basparmak kullanmayi kolaylastiran bölünmüs bir klavye de dahil olmak üzere, genis iç ekranda sunulan bir dizi klavye özellestirmesi, üretkenligi en üst düzeye çikarmaya yardimci oluyor.

- Kamera

Yüksek kalitede fotograflar ve videolar için amiral gemisi düzeyinde üçlü kamera kurulumuyla donatilan OPPO Find N, 50 MP Sony IMX 766 ana sensör, 16 MP ultra genis lens ve 13 MP telefoto lensin yani sira hem iç hem de dis ekranda selfie kameralarina sahip. Yeni form ile FlexForm Modu birbirine uyarlayan OPPO Find N, katlanabilir yapidan tam olarak yararlanmak için, kullaniciya göre özellestirilebilen yazilim sayesinde, yenilenmis bir kamera deneyimi sunuyor.

OPPO Find N'in esnek mentesesi, cihazin tripod olarak kullanilmasini sagladigindan, gelismis görüntüleme senaryolarinda dahi kompakt ve zahmetsiz olarak kullanilabiliyor. Örnegin, FlexForm Modu, 4K HD hizlandirilmis görüntülemeyi 50-120 derece arasindaki herhangi bir açida kolay ve eller serbest çekilebilir hale getiriyor. Hizlandirilmis modda yer alan üç sablon (isik izleri, gece gökyüzü, günes ve bulutlar) daha heyecan verici ve yaratici uzay fotograflari için tek bir tiklamayla fotograf ve video ayarlarini optimize ediyor. Cihaz 60 derecenin altinda bir açiyla büküldügünde, çekimleri ayarlamayi kolaylastirmak için ekran, otomatik olarak görüntü ön izlemesini alt ekrana tasiyor.

OPPO Find N'deki yeni bölünmüs kamerali kullanici arayüzü, bir tarafta fotograf çekmek ve ardindan diger tarafta en son çekilen fotografi görüntülemek, paylasmak ya da silmek için genis ve etkileyici iç ekrani kullanmayi mümkün kiliyor. Ekran açik oldugunda ana kameradan fotograf çekerken kullanici hem kendisini hem de çekilen konuyu görmek için iç ve dis ekrani kullanabiliyor, çekimin ön izlemesini ayni anda yapabiliyor.

Daha güçlü arka kamera, kapak ekranini kullanarak görüntünün ön izlemesinin yapilabilmesine imkan tanirken daha da yüksek kaliteli selfie'ler için kullanilabiliyor. Selfie'ler el hareketleri kullanilarak da çekilebiliyor, böylece deklansöre basmak zorunda kalmadan kolayca fotograf karesi içinde kalmak mümkün oluyor.

- Ergonomik tasarim

Telefonda tutus hissini iyilestirmek ve sik bir görünüm saglamak için, katlanabilir bir telefonda ilk kez OPPO Find N'de her iki dis kenarda 3 boyutlu kavisli tasarim kullanildi. Arka kapak ve arka kamera modülü, Find X3'ün akiskan kavisli tasarim dilinin devami niteliginde. Birlestirilmis kivrimlar, kamera modülünün yüksekligini görsel olarak hizalarken Gorilla Glass Victus arka panel ve seramik kamera plakasi zarif bir dokunus hissi uyandiriyor.

OPPO Find N üç farkli renkte geliyor. Siyah renk, taban katmani üzerinde ince ve birinci sinif bir parlaklik efekti elde etmek için isiltili mat cam ve film laminasyondaki yeni tekniklerin birlesimini sunuyor. Beyaz seçenek, uyumlu bir görünüm yaratmak için parlak cam ve seramik kamera plakasina uyan rafine bir dokuya sahip beyaz seramikten ilhamini aliyor. Mor renk ise seffaf bir dokunun yaninda isik ve gölge yanilsamalari sunmak için çok sayida özellestirilmis film katmaniyla kaplanmis lüks bir parfüm sisesini andiriyor.

- Performans

OPPO Find N, 12 GB'a kadar LPDDR5 RAM, 512 GB UFS 3.1 depolama ve Qualcomm Snapdragon 888 Mobil Platformu ile donatildi. Büyük 4.500 mAh pili, tüm günü geçiren pil ömrü sunarken, 33W SUPERVOOC Hizli Sarj ise 30 dakikada yüzde 55, 70 dakikada yüzde 100 sarj edecek sekilde optimize edildi. Ayrica 15W AIRVOOC kablosuz sarji (standart Qi ile uyumlu) ve 10W ters kablosuz sarji destekleyen OPPO Find N, yandaki güç dügmesine eklenmis bir parmak izi okuyucusuna sahip. OPPO Find N, daha gerçekçi ses sunmak için çift hoparlör sistemi ve Dolby Atmos destegi ile geliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile