Oran İş Adamlarıyla Buluştu

Oran İş Adamlarıyla Buluştu

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Kadir Has Kongre Merkezi'nde iş adamları ile bir araya gelerek, 14 milyon TL'lik desteğin hangi projelere verileceği konusunda bilgiler aktardı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Kadir Has Kongre Merkezi'nde iş adamları ile bir araya gelerek, 14 milyon TL'lik desteğin hangi projelere verileceği konusunda bilgiler aktardı. ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, "İş adamlarına Ar-Ge ve danışmanlık hizmeti vereceğiz" dedi.
Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına iş adamları büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, hazırlanacak olan projelere mali destek vereceklerini belirterek, "Asıl amacımız, Sivas ve Yozgat'ın da bulunduğu bölgemizin kalkınmasını sağlamaktır. Bu bölgeye yeni bir vizyon ve ufuk sağlayacağız" dedi. İş adamlarına destek verileceğini bildiren Palancıoğlu, "Bir nevi Ar-Ge mutfağı, danışmanlık hizmeti vereceğiz ve iş adamlarının bu destekten faydalanmasını sağlayacağız. Biz yaptığımız toplantılarla, Bölge Planı hazırladık. Bölgenin neye ihtiyacı var, ne üretirse satabilir, hangi sektörlerde faydalı işler yapılır bunları hazırladık. Ortaya çıkan plan iş adamlarına ve proje hazırlayacak olanlara ışık tutacak" diye konuştu.
Palancıoğlu, yapılan çalışmalarda Kayseri'ye 10 yılda 2 milyar avro'luk büyük yatırım yapıldığının belirlendiğini belirterek, "Önümüzdeki 5 ile 10 yıl içinde ise büyük projeler var. Özellikle Erciyes Master Planı büyük projelerden bir tanesidir. Bu projeye özel sektör mutlaka katılmalıdır. Bunun yanında bölgede sağlık sektöründe büyük bir gelişme var. Yapılan araştırmalarda Kayseri'nin hasta potansiyeli 8 ile 10 milyon arasında bulunuyor. Bölgenin sağlık merkezi olabilmesi için yeterli potansiyel var" diyerek bilgiler aktardı.
Toplantının ikinci bölümünde ise uzmanlar tarafından projelerin nasıl hazırlanacağı ve desteklerden nasıl faydalanılacağı konularında katılımcılara bilgiler verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile