ORAN, yatırım destek ofisleri açıyor

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) yatırım destek ofislerini 2- 3 ay içerisinde açacak. Ajans, 2010 yılı sonuna doğru proje kabulüne başlayacak.

O

  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ( ORAN ) yatırım destek ofislerini 2- 3 ay içerisinde açacak . Ajans , 2010 yılı sonuna doğru proje kabulüne başlayacak .

ORAN ' ın yönetim kurulu toplantısı , Sivas Valiliği Vali Ahmet Muammer Bey toplantı salonunda yapıldı . Toplantının başlangıcında basın mensuplarına açıklama yapan ajansın yönetim kurulu başkan vekili ve Sivas Valisi Ali Kolat , ajansın kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi .

Yatırım destek ofislerinin önümüzdeki 2 -3 ay içerisinde hizmete gireceğini belirten Kolat , " Bundan sonraki süreç içerisinde yoğunlaşacağımız konu Bölge Planı ve Kalkınma Stratejileri ' nin en iyi şekilde hazırlanması ve tespit edilmesidir . Bunun için özellikle bölgedeki valilikler , belediyeler , üniversiteler , kaymakamlıklar , odalar , dernekler , sivil toplum kuruluşları , KOBİ ' ler , diğer kurum ve kuruluşlar ile toplantılar gerçekleştirecek , bölgemizin kapsamlı bir analizini yapacaktır . Bu analiz ve çalışmalar neticesinde bölgemizin potansiyellerini , hedeflerimizi ve bu hedeflerimize ulaşmak için uygulayacağımız stratejilerimizi belirleyeceğiz . Bu nedenle planlama çalışmalarına bölgedeki kurum ve kuruluşların katılımı son derece önemlidir . Sizlerden , kurum ve kuruluşlardan ricamız bu süreçte bölgemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini Ajansımıza aktarmanız . Bu sayede yereldeki kurum , kuruluş ve paydaşların fikir ve önerileri plana yansıtılabilecektir . " dedi .

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise kısa bir süre önce atandığı Yozgat ' tan önce görev yaptığı Siirt ' te de Dicle Kalkınma Ajansı ' nın yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığını anımsattı . Burada da ajansın yönetim kurulu üyesi olarak toplantılara katılacağını , daha önceki bilgi ve birikimlerini aktarmaya gayret edeceğini ifade eden Şentürk , ajansın bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti .

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ' nın yönetim kurulu toplantısına Sivas Valisi Ali Kolat ve Yozgat Valisi Necati Şentürk ' ün yanı sıra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp , Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer , Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata , Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan , Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci , Yozgat Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İnci Varinli de katıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile