Orbay’dan, Yarılgaç’a Semaver

Orbay’dan, Yarılgaç’a Semaver

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, kendisini ziyaret eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a semaver hediye etti.

Her iki üniversitenin aynı dönemde kurulduğundan dolayı heyecanların, tatlı çalışma gayretlerinin ve sağlıklı büyümeye yönelik çalışmaların benzer paralellikte devam ettiğini belirten Prof. Dr. Metin Orbay, “Karşılaşılan zorlukları, ortak problemleri el birliği ile aşma gayreti içerisindeyiz. Bu noktada, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç hocamızın üniversitemize yapmış olduğu bu nazik ziyaret bizleri fazlasıyla onurlandırmıştır” dedi

“Bölge üniversiteleri olarak itici ve hoş bir çalışma ortamı içerisinde hem bilimsel projeler üretme hem de el birliği vererek öncelikli olarak bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek en temel hedefimiz” diyen Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da “Bu anlamda bu tür karşılıklı ziyaretlerdeki tecrübe paylaşımları oldukça faydalı oluyor. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ın bizlere göstermiş olduğu ilgi ve nezakete teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette bölgesel işbirliği noktasında kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılacağı konuları da ele alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile