Orçay Borsa Istanbul'da Islem Görmeye Basladi

Borsa Istanbul AS Genel Müdürü Korkmaz Ergun: 'Orçay yaklasik 75 bin yatirimciya yapilan 79 milyon TL degerinde satis ile basarili bir halka arz gerçeklestirdi' Orçay Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Erdogan: 'Orçay olarak halka arzla, borsa yatirimcilari tarafindan çok bilinmeyen bir sektöre öncülük yapmis olduk ve çok önemli bir basari elde ettik'.

Çay sektörünün ilk halka arzini gerçeklestiren Orçay Ortaköy Çay Sanayi AS, bugün gerçeklestirilen gong töreni sonrasi Borsa Istanbul’da islem görmeye basladi.

Orçay'dan yapilan açiklamaya göre, törene, Borsa Istanbul AS Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Orçay AS Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Erdogan ve Tera Yatirim Menkul Degerler Yönetim Kurulu Baskan Vekili Emre Tezmen katildi.

Tera Yatirim Menkul Degerler'in aracilik ettigi halka arzda Orçay’in çikarilmis sermayesinin 12 milyon 465 bin liradan 20 milyon 465 bin liraya artirilmasi nedeniyle ihraç edilen 8 milyon lira nominal degerli paylar halka arz edildi.

Orçay Ortaköy Çay Sanayi ve Ticaret AS paylarinin halka arzi 26-27 Agustos'ta "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satis Yöntemi" ile Borsa Istanbul Birincil Piyasa’da gerçeklesti. Yatirimcilarin yogun ilgi gösterdigi talep toplama islemine halka arz büyüklügünün 5,46 katina denk gelen 432 milyon 534 bin 900 liralik talep geldi.

Orçay’in 1 lira nominal degerli paylarinin halka arz fiyati 9,90 TL olurken, yerli ve yabanci yatirimcilardan olusan 75 bin 496 yatirimcinin Orçay hissesi aldigi halka arzin büyüklügü 79 milyon 200 bin lira olarak gerçeklesti. Halka arz, Borsa Istanbul Birincil Piyasa’da "Borsada Satis-Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satis" yöntemi ile yapildigi için herhangi bir yatirimci grubuna tahsisat yapilmadi.

- "Yatirim için kaynak arayan tüm sirketlerimizi borsamiza davet ediyorum"

Açiklamada törende yaptigi konusmasina yer verilen Borsa Istanbul AS Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rize'de faaliyet gösteren sirketin, yatirimlariyla, üretimiyle, istihdamiyla hem bölgesel kalkinmaya katki sagladigini hem de sehrin sembolü bir ürünü üreterek örnek teskil ettigini belirtti.

Orçay'in yatirimlarla devamli olarak kapasitesini artirdigini, ekonomiye, üreticilere ve topluma faydali oldugunu ifade eden Ergun, sunlari kaydetti:

"Simdi ise, daha da büyümek amaciyla sermaye piyasamiza gelmektedir. Büyümenin kaynagini sermaye piyasamizin sundugu imkanlarla karsiladiklari için, borsamizda islem görmeye karar verdikleri için, sirketin ortaklarini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Büyümek için yatirim yapan, yatirim için kaynak arayan tüm sirketlerimizi Borsamiza davet ediyorum. Orçay yaklasik 75 bin yatirimciya yapilan 79 milyon TL degerinde satis ile basarili bir halka arz gerçeklestirmistir. Bu sürece katki sunan herkesi, basta Sirketin ve araci kurumun degerli yönetici ve çalisanlarini tebrik ediyorum. Orçay’a borsamiza hos geldiniz diyorum."

- "Orçay olarak sektöre öncülük ettik"

Orçay Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Erdogan da, çay sektöründe yapilan ilk halka arzin Orçay ile gerçeklestigini belirterek, çay sektörüne tüm yatirimcilar nezdinde farkindalik sagladiklarini belirtti.

Orçay’in halka arzina gelen talebin attiklari adimin dogrulugunu net olarak gösterdigini ifade eden Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Orçay’in halka arzina 5,4 kat daha fazla talep geldi ve sonuçta talep açan 75 bin 496 yatirimci Orçay hisse senedi aldi. Halka arzda amacimiz hisseleri esit bir sekilde dagitarak, mümkün oldugunca çok kisinin Orçay’a ortak olmasini saglamakti. Sonuçta, kurumsal yatirimcidan çok küçük yatirimci nezdinde tabana yayilan çok basarili bir halka arz gerçeklestirdik. Orçay olarak bu halka arzla, borsa yatirimcilari tarafindan çok bilinmeyen bir sektöre öncülük yapmis olduk ve çok önemli bir basari elde ettik. Yatirimcilarin bize olan inanci, gelecek adimlarimiz için bizi daha da motive etti."

Ayni zamanda 12 yildir Rize Ticaret Borsasi Baskanligini da yürüten Erdogan, kurulusunda öncülük yaptigi Çay Arastirma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER) sayesinde, çay üretim teknolojilerinin gelistirilmesi, verimliligin artirilmasi ve yeni ürün çesitlerinin tüketicinin begenisine sunulmasi için birçok çalisma yürüttüklerini aktardi.

Erdogan, Rize’de halen insaati devam eden Çay Çarsisi projesi sayesinde, Türk çayinin uluslararasi piyasalarda da bilinirliginin artirilmasi ve yerel üreticilerin dünya pazarlarina daha rahat ulasmasinin amaçlandigini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile