Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, uzun zamandır bu konunun belediyenin gündeminde olduğunu belirterek, "Akıllı su sayacı sistemi ön ödemeli bir sistem. Yani abone önce parasını ödeyecek sonra suyu kullanacak. Ancak suyun bitişi daha önceden aboneye bildirilecek. Tatil ve bayram günlerinde ve hafta sonları su kesintisi hakkı bitmiş olsa dahi kesilmeyecek. Bunu kontörlü telefon sistemi gibi düşünebiliriz. Yani önce ödeme yapılacak sonra su kullanılacak. Bu sissem Ordu Belediyesi'ne personel tasarrufu imkanı da verecek." dedi.
Sivas gibi sistemin daha önceden kurulu bulunduğu yerlerde inceleme yaptıklarını aktaran Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sisteme geçişi kolaylaştırmak için su abonelerinden depozito ücreti alınmayacak. Daha önce mekanik sayaç kullanan aboneler ise akıllı sayaca geçerlerse daha önceden ödedikleri depozito ücreti geri verilecek. Yani bir mesken daha önce su sayacı için bir abone 294 lira öderken akıllı sayaca geçerse 188 lira öderecek 105 lira kara geçecek. Ticaride 488 lira öderken, 218 lira öderecek 270 lira kara geçecek. İnşaatta ise 458 lira öderken 218 lira öderecek 240 lira kara geçecek. Geçici konutta ise 440 lira öderken 218 lira öderecek 186 lira kara geçecek. Biz akıllı sayaca geçişi eski konutlarda zorunlu tutmadık, ama teşvik etmek istedik."
Ordu'da da diğer illerde olduğu gibi kiracı ile ev sahibi arasında su parası yüzünden zaman zaman tartışmaların yaşandığını aktaran Torun, sözlerini şöyle bitirdi: "Akıllı sayaç bu tartışmaları da kesecek. Ayrıca sayaca dışarıdan bir müdahale olduğunda anında merkeze bildirecek. Bir çok avantajı var yani. Biz bunun ihalesini yapacağız ama satışına katılmayacağız. Türkiye'de zaten bu sayacı üreten 5 firma var, biri yasaklı. Biz fiyatı en uygun duruma getirmek için bir ihale yapacağız. Alan firmalar bayileri vasıtası ile bu sayaçları satacak. Biz sadece kontrol görevi yapacağız. Su sayaçlarının fiyatı sanırım 150-200 lira arasında olur. Bunlar garantili sayaçlar olacak."