Ordu'da 10 Yilda 87 Orman Yangini Meydana Geldi, 96.83 Hektar Alan Zarar Gördü

Ordu'da 10 Yilda 87 Orman Yangini Meydana Geldi, 96.83 Hektar Alan Zarar Gördü

Ordu’da orman yanginlari ile mücadele konusunda yapilan toplantida, son 10 yilda 87 yanginin meydana geldigi ve bu yanginlarda 96,83 hektar alanin zarar gördügü açiklandi.

Orman yanginlarinin önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri isler hakkindaki yönetmelik hükümlerine göre olusturulan orman yanginlari ile mücadele komisyonu, Vali Muammer Erol’un baskanliginda toplandi.

Toplantida, Giresun Orman Bölge Müdürlügü yetkilileri tarafindan bir sunum yapilarak, Ordu, Ünye, Akkus ve Mesudiye Orman Isletme Müdürlükleri bünyesinde yer alan yangin araçlari, su kaynaklari, son 10 yil içerisinde Ordu ili genelinde çikan orman yanginlari ve çikis sebepleri, orman yanginlariyla mücadele ve orman yangini söndürme gönüllüleri hakkinda Vali Muammer Erol ve komisyon üyelerine bilgilendirmede bulunuldu.

Ordu’da meydana gelen orman yanginlarinin genellikle örtü alti yangini seklinde oldugu vurgulanan bilgilendirmede, Ordu’da son 10 yil içerisinde 87 adet orman yangini meydana geldigini ve bu yanginlarda toplam 96,38 hektarlik alanin zarar gördügü ifade edildi. Orman yanginlarinin genel olarak ihmal, dikkatsizlik, kasit, kaza, dogal nedenler ve bilinmeyen nedenlerden kaynaklandigi belirtilen bilgilendirmede ayrica, Ordu’da Orman Teskilati’na kayitli bin 199 yangin söndürme gönüllüsü oldugu belirtildi.

Ormanlarin, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarindan birisi oldugunu belirten Vali Muammer Erol, toplantida yaptigi açiklamada, “Çok uzun bir süreçte olusan ormanlarimizi korumak ve yeni orman alanlari olusturmak hepimizin vatandaslik görevidir. Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarindandir. Orman yanginlarina karsi hem gerekli tedbirleri almak, hem de yangin oldugunda tüm kurumlarimiz ellerinde ne imkan varsa onu kullanarak yangina müdahale etmesi ve bu konuda müsterek bir çalismanin içinde olmasi gerekir. Bu toplantilarimizda da orman yanginlarina karsi almamiz gereken tedbirleri belirliyoruz. Orman yangini olmasi durumunda da yapilacak müdahale ve çalismalari gözden geçirmis olduk. Dilegimiz ülkemizin hiçbir yerinde orman yangini hadisesi yasamayalim” ifadelerine yer verdi.

Orman yanginlarini önlemeye yönelik kararlarin alindigi toplantida, orman yanginlariyla mücadelede ilgili kurumlarca yürütülecek çalismalar da belirlendi.

Toplantiya, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Seyfettin Bilkay, komisyon üyesi kurum yöneticileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile