Ordu'da 12 Yasindaki Kiz Çocuguna Cinsel Istismar Davasinda 11 Sanik Beraat Etti

Ordu'da 12 Yasindaki Kiz Çocuguna Cinsel Istismar Davasinda 11 Sanik Beraat Etti

Ordu’nun Ünye ilçesinde 12 yasindaki kiz çocuguna cinsel istismar davasinda 11 sanik beraat etti. Aile, bu süreçte kizlarinin psikolojik destek aldigini belirerek, mahkemenin kararina tepki gösterdi.

2022 yilinda o dönem 12 yasinda olan S.A. adli kiz çocuguna cinsel istismar iddiasi üzerine 11 süpheli gözaltina alindi. 2 yil süren mahkeme sonucunda saniklarin tümü beraat etti.

“Karar bizi bir kez daha yikti”

Duruma tepki gösteren aile, olayin mahkemeye tasinmasi ile baslayan süreçte kizlarinin psikolojik tedavi gördügünü söyledi.

Hastaneden alinan raporlar dogrultusunda kizlarinin cinsel istismara ugramasina ve bu raporlarin mahkemeye sunulmasina ragmen beraat kararinin kendilerini adeta yiktigini ifade eden baba Ismet A., “Saniklarin da vermis oldugu beyanatlara ragmen mahkeme ‘yeterli delil yok’ diyerek, 2-3 mahkeme sonucunda tahliye karari vermesi bizleri derinden üzdü. Hastanenin vermis oldugu rapor ve saniklarin ‘Biz onun yasinin küçük oldugunu bilmiyorduk’ ifadelerine ragmen beraat karari çikmasi bizleri bir kez daha yikmistir. Kizimla 2-3 yil öncesinden tanisan ve kizimi korkutan, daha sonra baskalari ile tanistiran kisi askeriyeye dahil oldu. Olay mahkemeye tasininca da kendi telefonunu parçalayip, delilleri yok edip, mahkemeye sunmasi bile olayin dogrulugunu ispatlamasina ragmen mahkemenin berat vermesi bizleri yikti” dedi.



“Adalet tecelli etmedi”

Kizlarini bu olayin etkisinden kurtarmak için çok çaba sarf ettiklerini kaydeden anne Fatma A. ise, “Psikiyatri tedavisi alan kizim zaman zaman intihar etmeye bile yeltendi. Onun tedavisi için agir ilaçlar kullaniyor. Onu bu durumdan kurtarmak için çok çaba sarf ediyoruz. Ancak mahkemenin karari ve onlarin disarida gezmesi, baska çocuklar magdur olmasin istiyoruz ama adalet tecelli etmedi” diye konustu

“Arkadas kurbani oldum”

Cinsel istismara ugrayan S.A. (15), arkadas kurbani oldugunu söyleyerek, “Benim gibi tuzaga düsmesinler istiyorum. Beni korkuttular. Kimse ailesinden korkmasin, asil tehdit eden kisilerden korkun. Emniyete veya ailelerinize anlatin ki üzerinizdeki baskidan kurtulun ve bir an önce bu arkadas çevresinden uzaklasin. Ben zaten yikilmistim, mahkemenin karari yasama sevincime bir darbe daha vurdu” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile