Ordu'da 18 Bin Dönüm Arazi Tarima Kazandirildi

Ordu'da 18 Bin Dönüm Arazi Tarima Kazandirildi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasinda yer alan “Örtü Alti Yetistiriciligi” üreticilerin yeni gelir kapisi oldu. Çalismalar kapsaminda, 19 ilçede belirlenen noktalara 40 sera kurulurken üreticilere 1 milyon 600 bin adet yazlik ve kislik sebze fidesi destegi saglandi.

Ordu’da, ulasim, altyapi, turizm, üstyapi ve saglik alaninda birçok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, uygulamaya koydugu yeni tarim projeleriyle de vatandaslara yeni gelir kaynaklari olusturdu. Ordu Büyüksehir Belediyesi ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü is birliginde “Örtü Alti Yetistiriciliginin Gelistirilmesi Projesi” kapsaminda desteklenen Altinordu, Persembe, Gülyali, Fatsa, Ünye, Kumru ve Ikizce ilçelerindeki seralarda üretimler gerçeklestirildi.



Baskan Güler: “18 bin atil araziyi tarima kazandirdik”

Örtü Alti Yetistiriciligi ile ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler, proje sayesinde atil vaziyette bulunan araziler yenide üretime kazandirildigini söyledi.



Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Ordu’da her alanda üretimi artirmak için yogun çalisma içerisindeyiz. Bu kapsam da üreticilerimize ek gelir saglamak ve üretimi desteklemek adina önemli çalismalar yaptik. 19 ilçemizde uygun olan yerlere 40 adet sera kurduk. Bunlarin haricinde üreticilerimize 1 milyon 600 bin fide desteginde bulunduk. Ayrica tohum destegi ve atil durumda bulunan 18 bin dönüm araziyi tekrar üretime kazandirdik. Bu rakamlar ilimiz için önemli rakamlar. Bu 18 bin dönüm atil arazi bos bir sekilde duruyordu. Üretim yoktu. Biz bu arazileri tekrar ilimiz ekonomisine kazandirdik. Ekiplerimiz yine bu yönde çalismalari devam ediyor”

“Üretimde önemli ivme yakaladik”

Baskan Güler, “Stratejik bir sektör olan tarimda etkili bir sekilde yer almak amaciyla yeni ürünler ve yenilikçi yöntemlerle Ordu tarimini gelistiriyoruz. Istihdama ve ekonomiye katki sagliyoruz. Simdiye kadar yaptigimiz yatirimlar sayesinde Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligimiz ile belediyemiz istiraki tarim sirketi isbirliginde tarimda önemli bir ivme yakaladik. Daha önce üretimi az olan siyez bugdayi, patates, nohut, yesil mercimek, misir, soya ve diger sebzelerle birlikte 18 bin dekar atil tarim arazisini tekrar üretime kattik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile