Ordu'da 18 Bin Dönüm Atil Arazi Üretime Kazandirildi

Ordu'da 18 Bin Dönüm Atil Arazi Üretime Kazandirildi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarima verdigi desteklerle, kent genelindeki atil araziler üretime açilmaya devam ediyor. Mesudiye ilçesinde, üreticilere dagitilan arpa tohumlariyla, 750 dönüm atil arazide yeniden üretim basladi. Ordu’da 2019 yilindan bu yana verilen desteklerle tarima açilan arazilerin dönümü 18 bine ulasti.

Ordu’da findik tariminin diger ilçelere göre daha az yapildigi, makineli tarima uygun genis arazileri ve yaylalariyla, hayvanciliga elverisli ilçelerdeki üreticilere verilen destekler devam ediyor. Çalismalar kapsaminda, Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim Orman Müdürlügü is birliginde yürütülen “Âtil Tarim Arazilerinin Üretime Kazandirilmasi Projesi” kapsaminda Mesudiye ilçesindeki üreticilere 15 ton sertifikali arpa tohumu dagitimi yapildi.

“750 dönüm daha atil arazi üretime açildi”

Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Ultav, 2019 yilindan bu yana verilen desteklerle birlikte 18 bin dönüm atil arazinin yeniden üretime açildigini söyledi.

Ultav açiklamasinda, “Findik tariminin diger ilçelerimize göre daha az yapildigi Mesudiye ve Akkus ilçelerimiz basta olmak üzere 19 ilçemizin tamamindaki âtil tarim arazilerini üretime kazandirmak amaciyla tohum destekleri vermekteyiz. Simdiye kadar verilen desteklerle 18 bin dönüm arazi üretime kazandirildi. Yapilan arpa tohumu dagitimiyla birlikte yaklasik 750 dönüm âtil arazi daha üretime kazandirilmis olacak” dedi.



“Arpa gideri hayvancilik giderlerinin yüzde 70’ini olusturuyor”

Hayvanciligin yogun olarak yapildigi Mesudiye ilçesi için arpa yeminin önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayan Ultav, “Arpa hayvanciligin yaygin olarak yapildigi Mesudiye ilçemiz için çok önemli bir yem kaynagi. Hayvancilikta giderlerin yaklasik yüzde 70’ini yem giderlerinin olusturdugunu düsündügümüzde verilen destegin önemi ortaya çikmaktadir. Gerek var olan ürünlerin veriminin artirilmasi gerekse de ilimize uygun yeni ürünlerin gelistirilmesi noktasinda üreticilerimize desteklerimiz devam edecek” diye konustu.



Hayvan yemlerini kendileri yetistirmeye basladilar

Hayvancilikla ugrasan Mesudiye ilçesi Çardakli mahallesinden Erdogan Yilmaz, “Ailemle birlikte tarim ve hayvancilikla geçimimi sagliyorum. 50 büyükbas ve 100 küçükbas hayvanim var. Isimi severek yapiyorum. Herkes sevdigi isi yaparsa mutlu olacagini düsünüyorum. Mesudiye’miz hayvancilik için çok uygun. Köyünde arazisi, imkâni olanlari tarimla ugrasmaya davet ediyorum. Arpa tohumlarimizi aldik. Bizlere Destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve Il Tarim ve Orman Müdürümüze çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



Üreticilerden Baskan Güler’e tesekkür

Mesudiye ilçesi Güneyce mahallesinden Erdem Sönmez ise “20 büyükbas hayvanim var. Hayvanlarimiza yedirdigimiz yemlerin büyük kismini kendimiz yetistirmeye çalisiyoruz. Daha önce ekmedigimiz arazilerimizi de artik ekiyoruz. Bizlere destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok tesekkür ediyorum. Ben genç bir üretici olarak özellikle bölgemizdeki gençlerin tarima ve hayvanciliga yönelmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile