Ordu'da 19 Mayis Coskusu

Ordu'da 19 Mayis Coskusu

Ordu’da, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami törenle kutlandi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadasinin Milli Mücadele’yi baslatmak üzere Samsun’a çikisinin 105’nci yildönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandi. Ordu Valiligi’nce hazirlanan kutlama programi çerçevesinde ilk tören, Sarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Aniti’nda yapildi. Burada yapilan törende, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç bir konusma gerçeklestirerek, bu anlamli günün 105’inci yilina ulasmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatan ugruna canlarini feda eden sehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulasarak, gelecege hazirlanmalarina katkida bulunmaya devam edecegiz. Ecdadin; vatani için istiklalini ve istikbali ugruna sergiledigi kahramanliklari gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi.

Programda siir ve türküler okundu, ögrenciler ve gençler tarafindan hazirlanan çesitli gösteriler sunuldu.

Kutlama programina Vali Muammer Erol, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Sanlitürk ve çok sayida protokol üyesi ile vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile