Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Ordu'da törenle kutlandı.

Kutlamalar, Vali Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak ile Belediye Başkanı Seyit Torun'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Düzgün ve beraberindekiler Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Buradaki törenin ardından Bahçelievler Mahallesinde ki tören alanına geçen Vali Orhan Düzgün, Albay Şeref Çakmak ve Belediye Başkanı Seyit Torun halkın bayramını kutladı.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Jandarma Binbaşı Atamer Yeşil, Türk ulusunun tarihten bu yana devletine, vatanının bölünmez bütünlüğüne kenetlenerek birlik ve beraberlik duygusu içersinde sahip çıktığını söyledi.

Türk ordusunun gücünü milletinden aldığını ifade eden Yeşil, '' 30 Ağustos Zaferi bir bağımsızlık mücadelesinin tarihe altın harflerle yazılışıdır. Tarih sahnesinde Türk ulusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenerek birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık mücadelesini vermiştir. Bu kenetlenme sayesinde Türk ulusu bu topraklar üzerinde yıllar boyunda hür ve gururla yaşamış, bundan sonra da yaşamaya devam edecektir'' diye konuştu.

Kutlamalar tören geçişi ile son buldu.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile