Ordu'da 6 Ayda 320 Kişi İşe Yerleştirildi

Ordu'da 6 Ayda 320 Kişi İşe Yerleştirildi

Ordu Valisi Orhan Düzgün, 2010 yılının ilk 6 ayında 392 kişinin iş sahibi olduğunu söyledi.

İlin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere her 3 ayda bir toplanan İl İstihdam Kurulu Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Ordu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cavit Yavuz, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Döktür, Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayri Canik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Demiröz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, istihdam oranının artırılmasına yönelik sıkı bir çalışma
yapıldığını ve bunun için yetiştirme kurslarına ağırlık verdiklerini belirtti. Vali Düzgün, 2010 yılının ilk 6 ayında 4 bin 600 kişinin iş başvurusu yaptığını, 251'i kamu, 141'i özel sektör olmak üzere toplam 392 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı.
istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik olarak değişik kurslar açıldığını da kaydeden Vali Düzgün, "23 değişik kurs açıldı. Bu kurslardan 598 kursiyer mezun oldu. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında ise belediye başkanlıklarıyla ortak projeler geliştiriyoruz. 16 projeye 327 vatandaşımız katıldı. 87'si ağaçlandırma, 240'ı ise belediyelerin çalışmalarında istihdam edildi" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile