Ordu'da 80 Yillik Soruna Nester

Ordu'da 80 Yillik Soruna Nester

Ordu’nun Korgan ilçesinde Sülük Gölü ve çevresinde yillarin sorunu olan, yapilasmaya ve ulasima geçit vermeyen arazi, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalismalariyla adeta degisim ve dönüsümü yasadi. Ilk olarak heyelanlarin durdurulmasi için gölün bosaltildigi ve alt yapisinin sil bastan yenilendigi bu alan, Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan simdi ise asfalta kavusturuldu.

Korgan’da 1939 yilinda Erzurum’da yasanan deprem sonrasi baslayan, fay hatlarinin kirilmasi ve su kaynaklarinin topragin altina girmesiyle birlikte heyelanlar sonucu Yazici, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak yer degistirdi. Toprak kaymalari sebebiyle 23 mahalleye ulasim saglayan karayolu trafige ve ulasima kapandi. Yaklasik 70 kisinin tapulu arsasinin bulundugu alanda, sinir çizgileri de degisti. Toprak kaymalari sonucu küçük su kaynaklarinin arazi ortasinda toplanmasiyla ortaya çikan iki küçük göl, halk arasinda ‘Sülük Gölü’ olarak adlandirildi. Ancak göl ve yeralti su hareketleri sebebiyle arazi 80 yil boyunca toprak kaymalari sebebiyle degiskenlik gösterdi.

Bölgenin çehresi degisti

4 yil önce göreve geldiginde bu konuya parmak basan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler bölgede çalisma baslatti. Ilk olarak iki gölün suyunu drenaj yaptirarak bosaltti. Zeminleri tas dolgu ile saglamlastirildi. Heyelanlara neden olan kaynak sularinin toplanmasi için gölün altinda su deposu insa ettirdi. Yapilan çalismalar sonunda 23 mahalle rahat bir nefes aldi.

Bu çalismalarin ardindan heyelanlar durdu. Ortaya çikan arazide toprak kaymalari sebebiyle yillar içerisinde kapanan yol tekrar açildi. Yol asfaltlandi ve bölge yeni bir çehreye kavustu. Tüm bu çalismalar 3 yil sürdü.

“Baskan Güler’e minnettariz”

Sülük Gölü’nün Korgan’in yillardir kanayan bir yarasi oldugunu ifade eden mahalle muhtarlari, 80 yilin problemini sonlandirdigi için Baskan Güler’e tesekkürlerini iletti.

Korgan Muhtarlar Dernegi Baskani ve Tatarcik Mahalle Muhtari Yüksel Dere, “Sülük Gölü mevki Korgan’in hemen hemen tüm mahallelerine ulasim saglayan bir güzergah. Yillardir en çekindigimiz bölge burasiydi. Korgan’a gelmek çok zor olurdu. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’den Allah razi olsun. Burada çok önemli çalismalar yapildi. Heyelanlar önlendi. Simdide asfalt dökülüyor. Gerçekten minnettariz. En kötü yerimiz en güzel yere dönüstü” dedi.

Yenipinar Mahalle Muhtari Mustafa Açici, “Burasi Korgan’imizin kanayan bir yarasiydi. Büyüksehir Belediye Baskanimizdan Allah razi olsun. Göl kurutuldu, heyelanlar bitti. Simdide sicak asfalti dökülüyor. Böyle bir hizmet görülmedi. Insallah tozdan topraktan kurtulacagiz” seklinde konustu.

Çamli Mahalle Muhtari Mevlüt Diler, “Burasi 80 yillik belki daha fazla bir süredir Korgan’imizin kanayan yarasiydi. Ordu’nun Büyüksehir olmasiyla ulasimda çok yatirimlar aldi. Simdi Sülük Gölü’nde de asfalt çalismalari yapiliyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibinin burada çok büyük emegi var” ifadelerine yer verdi.

Korgan’da yapilan çalismalari degerlendiren vatandaslarda memnuniyetlerini dile getirdiler. Yillardir yolun hayalini kurduklarini belirten vatandaslar, “Bu çalismalardan daha güzel hizmet olmaz. Daha önce buralarda geçilmiyordu. Simdi çok güzel oldu. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun” diye konustular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile