Ordu'da Ana Ari Yetistiriciligi Yayginlasiyor

Ordu'da Ana Ari Yetistiriciligi Yayginlasiyor

Türkiye’de en çok bal üretiminin yapildigi Ordu’da, ana ari yetistiriciliginin yayginlasmasi için egitimler düzenleniyor.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin ‘Ana Ari Yetistiriciligi Talimatnamesi’ kapsaminda, Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Ordu Aricilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ve Ordu Ili Ari Yetistiricileri Birligi tarafindan Karapinar Mahallesi’nde ana ari yetistiriciligi kursu düzenleniyor. Ordu Aricilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü’nden konunun uzmani arastirmacilar tarafindan 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu Ili Ari Yetistiricileri Birligi’ne kayitli olan aricilara, koloni bireyleri tanima, ana arinin kolonideki önemi, ana arinin kalitesini etkileyen faktörler, üretim yöntemleri, kalite kontrolü, bankalama, koloniye kazandirma basta olmak üzere, damizlik ana ari yetistiriciligi uygulama talimatnamesi ile damizlik ana ari üretimi hakkinda egitim verilecek.

Vali Muammer Erol, Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz, Ordu Aricilik Arastirma Enstitüsü Müdürü Seref Cinbirtoglu, Ordu Il Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Akin Çiftçi ile birlikte ana ari yetistiriciligi egitim alaninda 23 kursiyerlerin çalismalarini yerince inceleyerek, kursiyerlere basarilar diledi. Yürütülen çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi alan Vali Muammer Erol, Ordu Aricilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü’nden konunun uzmani arastirmacilar tarafindan 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu Ili Ari Yetistiricileri Birligine kayitli olan aricilara ana ari yetistiriciligi konusunda teorik ve uygulamali egitim verildigini söyledi.



Vali Muammer Erol’a incelemeler sonrasi kursiyerler adina arici körügü hediye edildi.

Düzenlenen kurs sonunda yapilacak sinav sonrasi basarili olan kursiyerlere ana ari yetistirici sertifikasi verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile