Ordu'da Çiftçilere 300 Inek Dagitildi

Ordu'da Çiftçilere 300 Inek Dagitildi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kirsal alandaki kalkinma hamlesi her geçen gün büyüyor. “Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganiyla yapilan çalismalar kapsaminda, Korgan ilçesindeki 50 üreticiye, Ordu’nun yetistirme sartlarina uygun, süt verimliligi yüksek 300 adet Jersey irki inek dagitildi.

Göreve geldigi günden bu yana kirsal kesimde hayvanciliga ve et-süt üretimine destek olmak, tarim alaninda üretim ve verimliligi arttirmak amaciyla nitelikli tarim projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir uygulamaya daha imza atti.

2019 yilindan bu yana, onlarca üreticiye, kaz, koyun, keçi, manda, ari sütü üretimi, seracilik, sözlesmeli tarim modeli, atil arazilerin tarima kazandirilmasi gibi bir çok alanda destekler veren Baskan Güler, Ordu’nun en fazla peynir üretilen, fabrikalarin bulundugu Korgan ilçesindeki çiftçilere sigir dagitimi gerçeklestirdi.

50 çiftçiye 300 adet sigir dagitildi

Büyüksehir Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Korgan Süt Üreticileri Birligi is birliginde yürütülen “Jersey Irki Süt Sigiri Yetistiriciliginin Yayginlastirilmasi Projesi” kapsaminda Korgan ve Aybasti ilçelerindeki 50 çiftçiye 300 adet sigir dagitildi.

Dagitim töreninde konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kendi kendine yeten bir sehir” amaci ile çiktiklari yolda, tarim ve hayvanciligin gelismesi için araliksiz bir sekilde çalistiklarini söyledi.



Baskan Güler: ”Bu sigirlar fabrika gibi”

Dagitilan sigirlarin kentin iklimine en uygun hayvanlar oldugunun altini çizen Baskan Güler açiklamasinda, “Bu inekler süt verimi bakimindan fabrika gibi. Ordu Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Korgan Süt Üreticileri Birligi ile ortak gerçeklestirdigimiz “Jersey Irki Süt Sigiri Yetistiriciliginin Yayginlastirilmasi Projesi" kapsaminda Korgan ilçemizde 50 yetistiricimize Ordu’nun yetistirme sartlarina uygun, süt verimliligi yüksek 300 adet Jersey irki inegin dagitimina düzenledigimiz tören ile basladik. Bugün Korgan ilçemizde dagitimini yaptigimiz bu verimli irkin üreticilerimize hayirli olmasini diliyor, her birine bol kazançlar temenni ediyorum” dedi.



Kiraz: ”Tarihi günlerden birini yasiyoruz”

Korgan Belediye Baskani Tuncay Kiraz, “Bugün Korgan’da tarihi günlerden birini yasiyoruz. Baskanimizin göreve gelmesiyle pandemiden sonra degerini daha da anladigimiz tarim ve hayvancilik projelerinin degerini daha da anladik. Ben ilçemize verdigi desteklerden dolayi Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz sayin Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.



Yilmaz: ”Az yemle daha kaliteli süt elde edilecek”

Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ise “Ordu gerçekten önemli günlerden birini yasiyor. Daha önceki yillarda ilimizde bir sekilde çalisilan ancak üzerinde yeterince durulmadigi için vazgeçilen ancak daha sonra deger anlasilan jersey irkinin bugün büyüksehir bünyesinde alinan 300 hayvanin dagitim töreni için buradayiz. Bu projenin meyvelerini önümüzdeki günlerde daha net görecegiz. Az yem ile kaliteli süt veren hayvanlar. Sayin baskanimiza verdigi destekler nedeniyle tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan kurayla belirlenen çiftçilere sigirlari dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile