Ordu'da Çok Amaçlı Spor Salonu Yapılacak

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Olimpik Sporcu Fabrikaları' projesi kapsamında Ordu'ya çok amaçlı spor salonu yapılacağını belirtti.

Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 25 ilde hizmete giren çok amaçlı spor salonundan Ordu'ya da inşa edileceğini belirtti.

İçinde takım ve bireysel sporun her branşına uygun 6 ayrı antrenman salonu bulunan salonun, 2016 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Çanak, halen fizibilite ve etüt çalışmalarının yapıldığını ve tesisin yerinin yakın zamanda belirleneceğini bildirdi.

Tesisin, 8 milyon liraya mal olacağını, otopark ve çevre düzenlemesi dahil 6 bin metrekare alana inşa edileceğini ifade eden Çanak, 'Tesisin yeri Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenerek Gençlik Spor Bakanlığına göndereceğiz. Tüm çalışmaları kısa zamanda bitirerek ihale aşamasına getireceğiz. Bu tesisimizden yetişecek sporcularımızın geleceğe imza atan sporcular olacağına tüm kalbimle inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Çanak, tesis konusunda emeği bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür etti.

Geçmiş yıllarda Orduspor'da futbol oynamış birisi olarak sporun içinden geldiğini anlatan Çanak, şunları kaydetti:

'Sporcuyu yetiştirmek için tesisinizin olması şart. Hiçbir başarı kendiliğinden gelmez. Önemli olan o başarıları taşıyacak tesis hamleleri yapabilmek ve ülke için kalıcı eserler üretebilmek. Daha önce diğer illerdeki statları, spor salonlarını gıptayla izlerdik. Şimdi bunları konuşmuyoruz. Şimdi diyoruz ki bizim de aynı kalitede stadımız, spor tesislerimiz var. Daha iyilerini yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Ordumuzun en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi çağın gerektirdiği eğitim, bilgi ve sporla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.'

Tesislerin yapılmasıyla illerdeki sporcuların daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak istediklerini vurgulayan Çanak, şöyle devam etti:

'Daha fazla sporcuya ulaşmak geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz. Ancak asıl mesele sporcu kardeşlerimizin bu tesisleri en iyi şekilde kullanmalarıdır. Kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirmeleridir. İnşallah onlar da önemli başarılarla bu güzel tesisleri taçlandırırlar.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile