Ordu'da Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Ordu'da Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Ordu’nun Ünye ilçesinde olabilecek dogal afetlere karsi ortak deprem tatbikati yapildi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ortakliginda Ünye Devlet Hastanesinde düzenlenen deprem tatbikati gerçegi aratmazken, 2024 yili Hastane Afet Plani (HAP) çerçevesinde muhtemel meydana gelebilecek depreme karsi personelin duyarliligini ölçmek ve farkindaligini artirmak ve yasanabilecek olumsuzluklarla karsi önceden hazirlikli olabilmek amaciyla tatbikat yapildi.

Senaryo geregi bölgede olusan 6,4 siddetindeki deprem nedeniyle ilk olarak tatbikatta Ünye Devlet Hastanesi Acil Durum Ekipleri tarafindan durum tespiti yapildi. Daha sonra Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri tarafindan afetzedelere müdahale edilerek sedyelerle hastane bahçesinde olusturulan çadirlara tasindi. Burada müdahaleleri yapilan hastalarin çevre hastanelere nakli saglandi.

Olaganüstü hallerde emniyet, askeriye ve saglik teskilati toplumda meydana gelen afet ve acil durumun olusturdugu riskler konusunda öncelikli olarak acil eylem planlarini ortaya koyacak birimler oldugunu belirten Hastane Bashekimi Op. Dr. Ahmet Ates, “Bugün burada olabilecek deprem riskine karsi önceden tedbir almak, ilgili birimlerimizin rol ve sorumluluklarini belirlemek adina tatbikat gerçeklestirmis olduk. Hastanemiz Afet Plani (HAP) kapsaminda yapilan, deprem riskine karsi ilgili birimlerimizin olay aninda nasil davranmalari gerektigi, olay esnasinda kimin, nasil bir rol ve sorumluluk üstleneceginin degerlendirilmesi adina yapilan bir tatbikattir. Tatbikat ile olay yerinin ve çevresinin güvenliginin saglanmasi, yaralilara müdahale edilmesi, hastalarin ve personelin güvenli bir sekilde tahliyesinin saglanmasi, olaydan etkilenenlere tibbi müdahalesinin yapilmasi ve olusabilecek diger zararlarin önlenmesi hedeflenmektedir. Bu tatbikat her ne kadar sadece bir senaryo ile gerçeklestiriliyor olsa da, tüm senaryolara hazirlikli olunmasi gerektiginin bilinci içerisinde olmaliyiz. Tatbikatta görev alan hastane çalisanlarina, UMKE, 112 Acil, Itfaiye ve AFAD personeline tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile