Ordu'da Hayat Boyu Ögrenilen El Emegi Ürünler Sergilendi

Ordu'da Hayat Boyu Ögrenilen El Emegi Ürünler Sergilendi

Ordu’nun Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Mürüvvet Vidinli Halk Egitim Merkezi is birligiyle, 1-7 Haziran "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" çerçevesinde açilan el emegi ürünleri sergisi büyük begeni topladi.

Hayat boyu ögrenme kültürünün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla Ünye Cumhuriyet Meydani’nda dönem boyunca el sanatlari üzerinde çalisma yapan kursiyer ve ögreticilerinin sergisi düzenlendi.

Kirk alanda açilan birbirinden farkli el sanatlari sergisinde keçe, taki, sepet örgüsü gibi birçok çalisma yer alirken, vatandaslar ise sergiye büyük ilgi gösterdi.

“Hepsi el emegi ürünler”

Ünye Cumhuriyet Meydani’nda açilan sergide el emegi ürünlerin kurs ögreticileri ve kursiyerler tarafindan hazirlandigini ifade eden Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Egitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdogan, “Hayat Boyu Ögrenme Haftasi, 2020-2021 egitim-ögretim yilindan itibaren kutlanmaya basladi.

Bu yil üçüncüsünü geçeklestiriyoruz. 1-7 Haziran arasinda çesitli etkinliklerimiz olacak. Bizler de farkindalik olusturmak ve insanlarin dikkatlerini çekmek için kurslarimizda yapilan isleri tanitmak amaciyla iki gün Ünye Cumhuriyet Meydani alanindayiz. Burada bulunan kursta görevli arkadaslarimizin el emegi ürünlerini vatandaslarimizda görebiliyor. Biz yaklasik 40 alanda kurs açabiliyoruz. Bu seneki çalismalarimiz içerisinde, keçe, taki, sepet örgüsü gibi çalismalarimiz var” dedi.

Yapilan etkinlikler ögrencilerin spor faaliyetleri ve halk oyunlari gösterileri ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile