Ordu'da Huzurevi Sakinleri Hünerlerini Sergiledi Açiklamasi Elde Edilen Gelir Depremzedelere Bagislanacak

Ordu'da Huzurevi Sakinleri Hünerlerini Sergiledi Açiklamasi Elde Edilen Gelir Depremzedelere Bagislanacak

Ordu’da huzurevi sakinleri tarafindan yapilan el emegi ürünler sergilendi. Satisa sunulan ürünlerden elde edilen gelir depremzede vatandaslara bagislanacak.

Ordu Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ve Ahmet Cemal Magden Huzurevi bünyesinde ortaklasa bir etkinlik düzenlendi.

Haftada 3 gün usta ögreticiler huzurevine gelerek egitim verdiler. Bu çerçevede huzurevinde kalanlar kendileri yaptiklari filografi, rölye, ahsap boyama, nakis, örgü ve geri dönüsüm malzemelerinden çerçeve, saklama kutulari, hediyelik süs esyalarindan olusan 800 ürün satisa çikartildi. Ürünlerden elde edilen gelir ise depremzede vatandaslara ulastirilacak.

“Birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalismalar yapiyoruz”

Programin açilisinda konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak güzel bir sehri insa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Güler, “Daha güzel ve yasanabilir bir sehirde yaslilarimiz, huzurevlerimiz, ögretmenlerimiz ve halkimiz güzel bir sehirde yasasin diye projeler üretiyoruz. Amacimiz güçlü ekonomisiyle, güvenli ve güvenilir bir sehir yapmaya çalisiyoruz. Burada herkes mutluluk içerisinde yasasin istiyoruz, güzel eserler ortaya çiksin ve bu eserler ayni zamanda örnek olsun. Sanati, el emegini, göz nurunu, düsünceyi ve fikri ortaya çikartsin. Burada kazançlarimiz ile de depremzede vatandaslarimiza destek olalim istedik. Adiyaman bizim kardes sehrimiz ve 11 ilde çok örnek çalismalar yaptik. Biz zaten Türkiye olarak büyük bir aileyiz, bunun küçük bir parçasi da 19 ilçesi ve 772 mahallesiyle Ordu ailesi. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel çalismalar yaptik” dedi.

Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Mayis ve Haziran aylarinda özellikle halk egitim merkezleri ve okullarda yil boyunca verilen tüm emeklerin sergilendigi önemli zaman dilimlerinden oldugunu söyledi.

Karahan, düzenlenen etkinlikten elde edilecek gelirlerin depremzede vatandaslara ulastirilacagi için manevi anlaminin büyük oldugunu sözlerine ekledi.

Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Yunus Özdas da serginin hayirli olmasini temenni etti.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari gösterisi düzenlendi ve serginin açilisi düzenlendi.

Protokol üyeleri, huzurevinde kalan vatandaslar tarafindan yapilan el emegi ürünleri incelenirken, sergi 3 Haziran tarihine kadar ziyarete asik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile