Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kirsal kalkinma hamlesi büyüyor. Büyüksehir Belediyesi, üreticiler için alternatif ürünlere bir yenisini daha ekleyerek “Ipekböcekçiligi” projesini baslatti.
Ordu’da, ulasim, altyapi, turizm, üstyapi ve saglik alaninda birçok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, uygulamaya koydugu tarim projeleriyle de vatandaslara yeni gelir kaynaklari olusturuyor.
Üreticiyi desteklemek adina bir yandan milyonlarca yazlik ve kislik sebze fidesini üreticiyle bulusturan Büyüksehir Belediyesi, diger yandan da kaderine terk edilen ancak büyük bir gelir kapisi olan ipekböcekçiligine can vermek için çalisma baslatti.
Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan çalismalarda, Ünye ve Kumru ilçesindeki çiftçilere dut fidani ve besleme evinde kullanilmak üzere malzeme destegi verildi.
Proje ile birlikte, Türkiye’nin en fazla findik üretimine sahip olan kentte, üreticilerin gelir kaynaklarinin çesitlendirmesi hedefleniyor.
Ipekböcekçiligi diger tarimsal faaliyetlerin yaninda kolaylikla yapilabilen, yilda sadece 35 günlük bir üretim süreci olan, pazarlama sorunu olmayan, özellikle kirsaldaki kadinlar ve küçük aile isletmeleri tarafindan rahatlikla yapilabilen bir tarim faaliyeti. Karadeniz Bölgesi’nde Mayis ayinin 20’si itibariyla içerisinde ipek böcegi larvalarinin oldugu kutular Koza Birlik tarafindan üreticilere ücretsiz olarak veriliyor. Haziran ayi sonu itibariyla da elde edilen kozalar Koza Birlik tarafindan üreticilerden aliniyor.
Ordu'da Ipekböcekçiligi Basladi
Findik, kivi ve bal üretiminde Türkiye genelinde lider durumunda olan Ordu’da ipekböcekçiligi basladi.