Ordu'da Jandarmadan 'Kadina Siddet' Bilgilendirmesi

Ordu'da Jandarmadan 'Kadina Siddet' Bilgilendirmesi

Ordu Il Jandarma Komutanligi Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi ile Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi, kadina yönelik siddete karsi kadinlari bilgilendirmeye devam ediyor.

Ordu’nun Altinordu ilçesinde bir findik fabrikasinda çalisan 120 kadina, kadina yönelik siddetle etkin mücadele edilmesi ve siddet durumunda olaylara daha hizli müdahale edilmesi amaciyla gelistirilen ‘Kadin Acil Destek Uygulamasi’ (KADES), ‘6284 Sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Kanunu’, ‘Hayvan Durum Izleme Uygulamasi’ (HAYDI), çevre kirliligi ve önlenmesi için yapilmasi gerekenler ve Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren ‘Adli Görüsme Odalari’ konusunda ortak bilgilendirme faaliyeti gerçeklestirdi.

Çalisma kapsaminda 6284 sayili kanun kapsamindaki sorulari cevaplandirilirken KADES uygulamasinin fabrikada çalisan 120 kadinin telefonuna yükletilmesi saglandi. Ayni çalismada KADES uygulamasinin ve Adli Görüsme Odalarinin tanitimi için brosür dagitimi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile