Ordu'da Kamu Yatirimlarinin Toplam Proje Bedeli 46,8 Milyar TL

Ordu'da Kamu Yatirimlarinin Toplam Proje Bedeli 46,8 Milyar TL

Ordu Valisi Muammer Erol, 2024 yili mart ayi sonu itibariyla ildeki kamu yatirim projesi sayisinin 270 adet oldugunu belirterek, “Bu yatirimlarin toplam proje bedeli yaklasik 46 milyar 798 milyon TL, önceki yillar harcamasi 19 milyar 936 milyon TL, yili ödenegi 6 milyar 236 milyon TL, yil içi harcamasi ise 751 milyon TL’dir“ dedi.

Ordu Valiligi konferans salonunda sektörel gelismeler ile yatirimlari degerlendirmek, sorunlari ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arasi is birligi ve koordinasyonu saglamak için gerçeklestirilen toplantida, amaciyla 2024 yili 2. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi gerçeklestirildi.

Koordinasyon toplantilarinin önemine vurgu yapan Vali Muammer Erol yaptigi konusmada, ilgili yatirimci kuruluslarin resmi yazisma islemlerini beklemeden ivedilikle çalismalarini hizlandirmalari gerektiginin altini çizdi. Vali Erol, konusmasinda il genelinde tamamlanan ve yapimi devam eden yatirimlarla ilgili, “2024 yili Mart ayi sonu itibariyla ilimizdeki kamu yatirim projesi sayisi 270’tir. Bu yatirimlarin toplam proje bedeli yaklasik 46 milyar 798 milyon TL, önceki yillar harcamasi 19 milyar 936 milyon TL, yili ödenegi 6 milyar 236 milyon TL, yil içi harcamasi ise 751 milyon TL’dir” diye konustu.



"270 kamu yatirim projesinden 165 adedi devam ediyor"

Projelere 20 milyar 688 milyon TL harcama yapildigini belirten Vali Muammer Erol, yatirimlarda projelerin toplam bedeline göre yüzde 44,21 oraninda nakdi gerçeklesme saglandigini ifade ederek, “Yatirimci kurum ve kuruluslarimizin Il Yatirim Takip Sistemi’ne (ILYAS) girmis oldugu verilere göre ilimizde yürütülen 270 adet kamu yatirim projesinden 165 adedi devam ediyor, 23 adedi ihale ve 63 adedi proje asamasinda bulunmaktadir. Yil içerisinde 19 adet projede yüzde 100 fiziki gerçeklesme saglanarak yatirimlar tamamlanmistir. Ilimizdeki toplam 270 yatirim projesinin 29 adedi Ordu Büyüksehir Belediyesi ve OSKI Genel Müdürlügü’ne, 54 adedi ilçe belediyelerine, 187 adedi ise yatirimci il ve bölge müdürlüklerine aittir” seklinde konustu.

Toplantida, ilçe belediye baskanlari ilçelerinde yürütülen proje ve yatirimlarin son durumlari hakkinda bölge müdürlerinden detayli bilgiler de aldilar ve taleplerini ilettiler.

Toplantiya Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardimcisi Ayhan Durmus, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari, yatirimci kuruluslarin bölge ve il müdürleri ile sanayi ve ticaret konusunda faaliyet gösteren STK temsilcileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile