Ordu'da Köy Yolları Asfaltlanıyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu ilinin Türkiye genelinde KÖYDES'ten en fazla ödenek alan beş il arasında olduğunu belirterek, "Bu yıl köy yollarını asfaltlamaya ağırlık verdik" dedi.

Çalışma sezonunun başlamasıyla birlikte köylerde yol ve su çalışmalarının KÖYDES ile birlikte hızlı bir şekilde başladığını ve ödenekleri ölçüsünde devam edeceğini belirten Düzgün, tüm il genelinde 10 bin 600 km yol ağı bulunduğuna dikkat çekti. Bu yol ağı ile Ordu'nun Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip olan illerin başında yer aldığını vurgulayan Vali Düzgün, "İlimize gönderilen ödeneği en iyi şekilde harcamak, en iyi şekilde köylerimizin ihtiyacını gidermek amacıyla köy yolları ve içme suyu
çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda köy yollarının alt yapı çalışmalarının bir kısmı gerçekleştirildiğinden bu çalışmalar doğrultusunda bu yıl asfalt çalışmalarına hız verdik. KÖYDES bütçesi ile bu yıl 176 km birinci kat asfalt çalışması hedefledik. İl Özel İdaresi aracılığı ile de 200 km ikinci kat asfalt çalışmasını bu yıl içinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca, KÖYDES ve İl Özel İdaresi birlikte 600 km köy yolunun stabilize çalışmasını bu yıl içerisinde tamamlayacak" diye konuştu.
Vali Düzgün, içme suyu sıkıntısı çeken veya içme suyu olmayan köylere su getirme konusunda çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile